Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

auto na taxi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

w związku z faktem dosyć trudnego rynku pracy, postanowiłem zacząc prace jako kierowca taxi. Mojej A4 mi szkoda tyrać, bo zdrowa, oryginalna i totalnie niezawodna sztuka jest a jak mi ludzie mają ja zniszczyc to ja dziekuje, więc zostanie w rodzinie - zona będzie jej nowym właścicielem, a ja che kupić drugie auto do pracy zarobkowej. Chociaż wie i jestem pewny mojej A4, że przelata bez wkładania grosza duzo tyś kilometrów, bo zrobione jest wszystko ( zawias, hamulce, rozrzad, oleje filtry )

Mieszkam w Łodzi, na postojach najczęsciej widze passaty, octawie, A6 C5 i legendarne już mercedesy.

Sądze, że jest tu kilka osób które śmiga na taxi więc fajnie będzie jak mi poradzą, ogółem wszystkich porady mile widziane.

Zastanawiam sie co kupić i z jakim silnikiem.

czy TDi czy PB+lpg ?

budżet na auto skromny bo 10-12 tyś... no ale musi wystarczyć dokupi nie odkuje się z poniesionyhc kosztów kursu, egzaminu czy wyposażenia dodatkowego.

Kilka A4 B5 na taxi widziałem ale z tyłu troszke mało miejsca - ja A4 smigam sam, ewentulanie córke wodze w foteliku, choć doceniam zwinnośc i gabaryty w mieście.

Co możecie polecić?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

a4 odpada bo za mało miejsca jakby trzeba była gdzieś 3 osoby z bagażami przewieźć to już może być problem. ON też odpada bo z tego co rozmawiam z taksówkarzami to całkowicie nieopłacalny i nietrafiony wybór, czyli zostaje LPG. Na twoim miejscu postawiłbym na a6 c5, miejsca jest sporo, dobre silniki benzynowe i budżet wystarczy.

Opublikowano

Ford Mondeo - kupilem jakis czas temu. Duzo wiecej miejsca nizeli w a4, Jakosc materialow bardzo przyzwoita. Poza tym wyposazenie tez dosyc bogate.

Silnik 2.0 z LPG - odpycha sie to calkiem calkiem. Zawieszenie bardzo komfortowe.

Przy czym rocznik powyzej 2003/2004 w tym czasie wychodzily polifty, ladniejsze i "ulepszone" wzgledem przedliftow.

Za auto z 2004 roku z oplatami zaplacilem 12500

Spalanie gazu w cyklu mieszanym miedzy 10 a 12 litrow

Edytowane przez mariuszsmietana

Opublikowano

Przy czym rocznik powyzej 2003/2004

Jeśli mondeo to 2004 i w górę. Przed lifty miały problem z gnijącymi dołami drzwi

Opublikowano

Przy czym rocznik powyzej 2003/2004

Jeśli mondeo to 2004 i w górę. Przed lifty miały problem z gnijącymi dołami drzwi

2003 rok to zmiana na polifta. Mondeo z 2003 roku sa przed i poliftowe :) zalezy od miesiaca w ktorym zostaly wyprodukowane

Z gnijacymi dolami drzwi to prawda. W polifcie zostal ten problem rozwiazany.

Poza tym polift ma inne/ladniejsze zderzaki, inny srodek - ladniejszy itd itp

Trafilem egzemplarz z przebiegiem troche ponad 200 tys. W srodku zero oznak zuzycia . Dotyczy to foteli, kierownicy w skorze, galki itd....jedynie panel sterowania szybami ma lekkie rysy

Opublikowano
  • Autor

nie uprzedzam sie do marki, patrzyłem tez na Opel vectra, citroen c5, peugot 406 jak i toyota avensis....

Opublikowano

http://otomoto.pl/oferta/skoda-superb-ID6ye4L5.html

http://otomoto.pl/oferta/skoda-superb-2-0-benz-instalacja-gazowa-17zl-100km-climatronic-sprawny-ID6y9itw.html

1.8 T lub stary motor 2.0 wolnossak + LPG.

Według mnie wielkość i przestronność auta idealna na taxi.

Opublikowano

http://otomoto.pl/oferta/skoda-superb-ID6ye4L5.html

http://otomoto.pl/oferta/skoda-superb-2-0-benz-instalacja-gazowa-17zl-100km-climatronic-sprawny-ID6y9itw.html

1.8 T lub stary motor 2.0 wolnossak + LPG.

Według mnie wielkość i przestronność auta idealna na taxi.

Pierwsza bez gazu, wiec koszty paliwa go zjedza. Zalozenie instalacji to lekka reka 3 tysiace wiec mamy ponad 16 tysiecy + pakiet startowy

Ciekawe czy oplacona akcyza.... prawie wszedzie w ogloszeniach pisza ze auto po oplatach a pozniej wychodzi ze bez akcyzy (5 stowek)

Druga to bajki o spalaniu gazu. Poza tym, auto do oplat wiec wyjdzie min 15 tysiakow + pakiet startowy

Opublikowano

Passat B5 1.8 125 kucy + BRC

Miałem takiego na taryfie przez dwa lata i same + ;)

Opublikowano

SuperB pierwszej generacji.

Opublikowano

Superb, Passat B5, Octavia.

Edytowane przez jedrekx

Opublikowano
  • Autor

ale tego przed fl miałes?? a teraz czym smigasz na taryfie?? tez sie na passatem zastanawiałem włąsnie....

Opublikowano

ale tego przed fl miałes?? a teraz czym smigasz na taryfie?? tez sie na passatem zastanawiałem włąsnie....

ze niby w passareti wiecej miejsca niz a4?

Opublikowano

w pasku masz o niebo więcej miejsca niż w a4 b6 - tu nie ma nawet o czym rozmawiać

miałem b5 przed liftem

obecnie superb II z 2009r

Opublikowano

ze niby w passareti wiecej miejsca niz a4?

Miejsca jest podobnie jak w A6 C5

Opublikowano

a jakim cudem jak pasek b5 i a4 b5 to klony?

Opublikowano

To porównaj wymiary A4/A6 i Passata

Edytowane przez TomekTdi

Opublikowano

a jakim cudem jak pasek b5 i a4 b5 to klony?

takim jak skoda octavia jest zbudowana na golfie IV. audi ma dać "prestiż" i komfort a pasek przestrzeń i komfort. jednak moim zdaniem lepiej kupić a6 c5(komfort i "prestiż" i przestrzeń)

SuperB pierwszej generacji.

w tej kasie będzie ciężko.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

A coś większego np typu Sharan?

Tez dobra opcja masz przewagę nad resztą bo ma 7 miejsc

Opublikowano

A coś większego np typu Sharan?

Tez dobra opcja masz przewagę nad resztą bo ma 7 miejsc

vany w imprezowe wieczory są bardziej poszukiwane i dodatkowa dopłata jest :decayed:

Edytowane przez robitl