Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PAS PRZEDNI czy PASUJE?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy w odpowiednim dziale zadaje pytanie (mam nadzieje że nie dostanie mi się za to), chodzi mi o pas przedni kompletny do A4 B7 1.8T automat czy pasuje od A4 B7 TYLKO 3.2 FSI też automat tu jest link

http://allegro.pl/pas-przedni-kompletny-audi-a4-b7-3-2fsi-automat-i5287380480.html

pas i belka pewnie pasują a co z chłodnicami i czujnikami będzie wszystko razem współpracować?
a tak z ciekawości to pas od B6 nie pasuje do B7?
Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano

Chłodnice raczej nie będą pasować.

Opublikowano
  • Autor

Chłodnice raczej nie będą pasować.

tak patrze na zdjęcia i wydają i wydają się "identyczne" sam nie wiem czy pasują :(

Opublikowano

od b6 100% nie pasuje,1.8t ma na dole rurę turbo i może nie pasować do fsi ,np w b6 pas do 1.8t pasuje tylko od 1.9tdi i odwrotnie,myślę że w b7 będzie tak samo,co do automatu różni się tylko chłodnicą ,która w automacie ma wejścia do chłodzenia skrzyni ,a w manualu ich brak

Paweł przyjrzałem się temu od 3.2 i na 100% jest inny ,ja bym szukał od 1.8t lub 1.9tdi ,inne raczej nie podejdą ,nie wiem jeszcze jak 2.0tdi,szukaj używki bo nowe zamienniki to badziew

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za pomoc, jak dzwonię i pytam handlarzy to jest cisza i potem zastanowienie a na końcu nie wiem czy pasuje a w ogłoszeniu napisane że doradzi bo sprzedaje tylko audi i na wszystkie części

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

B6 / B7 nie pasuje

R4 benzyna / diesel pasują dla ale tylko dla jednostek uturbionych. pasy wolnossacych nie mają miejsca na rurę poprzeczną turbiny.

V6 / R4 nie są wymienne. za wyjątkiem silnków wolnossących. 1.6, 2.0, 3.0 3.2 FSI - żaden z pasów nie posiada rury poprzecznej dolotu jaka jest w jednostkach z turbosprężarką.

uwaga na pasy z allegro, ze swiecą trzeba szukać pasa niespawanego... nie kupowałbym jeżeli nie ma możliwości obejrzenia.