Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprawdzenie swiec i zonk olej na świecach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie zwracam sie do was z pytaniem po 1 wyciagajac kabel wn spadla mi guma z kabla ta co przyłącza sie do świecy była ona cała w oleju po drugie świeca druga od strony zderzaka byla juz sucha i guma na kablach trzymala sie sztywno odpalajac samochod bylo wszystko okej... w sumie tak jak zawsze auto na jałowym nie przerywa czasem przerywalo podczas jazdy ale mało czy pływajaca swieca w oleju to objaw szarpania braku jakby mocy wnioskuje ze jest to uszczelka pod pokrywa zaworów wiec teraz pytanie czy jestem to w stanie zrobic samemu czy lepiej dac to mechanikowi

nie mam klucza dynamometrycznego...... matrwi mnie spadniecie tej gumy z kabla wn kable kupowalem 2lata temu z ngk swiece tez ngk takie jak w ksiazce sam naprawiam auto to audi a4 b5 avant 1.8 125KM ARG pomocy :(

Opublikowano

jeśli Masz choć trochę zdolności do grzebania przy aucie,to dasz radę zrobić to samemu,

do wymiany komplet uszczelek coś takiego jak to http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-zaworow-audi-a4-b5-b6-a6-1-8-t-i5229205001.html

Opublikowano
  • Autor

wlasnie tak pomyslalem ze to moze byc do wymiany poniewaz cale na okolo mam napocone olejem z kurzem a w srodku bajoro oleju :D i przypomnialo mi sie jak bylem u brata w irlandii ze wlasnie u niego lezala uszczelka victor reinz do jego a3 1.8t a to jest ta sama uszczelka najbardziej widac spocenie z tylu gdzie wychodzi krociec temperatury.... a jeszcze tak odbiegajac od tematu gdzie znajduje sie czujnik predkosci wału korbowego i czujnik stukowy? miałem błedy ale sporadyczne brat powiedzial ze wszystko jest do skasowania i nie przejmowac sie bo wszystkie byly bledami sporadycznymi a jesli kiedys mialbym to robic samemu to na co uwazac ? jak dokrecac w sensie wiem ze nie na pałe... tylko z czuciem i dokrecac czy jakis sprawdzony sposob

Opublikowano

Jeśli masz zamiar grzebać przy aucie i przy delikatnych rzeczach warto sobie sprawić :) stówkę kosztuje :) ja dostałem nauczkę jak urwałem śruby od dekla sprzegła w moto :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledze pewnie chodzi o klucz dynamometryczny ?

Opublikowano

uszczelkę kupowałem erlinga a siła dokręcenie pokrywy kluczem dynamometrycznym to 10 Nm wszystko dokładnie umyć odtłuścić i po problemie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem zazegnany czysty silniczek i zaoszczedzone pieniadze ☺☺☺ odrazu banan na twarzy po ot_warciu maski okazalo sie ze uszczelka byla oryginal wv audi uszczelka zalona victor reinz silikon victor reinz a i przy okazji odkrylem ze peknieta mialem rure dolotowa filtra powietrza coz czasem i jakie pierdoly wychodza ?

Edytowane przez hektor1990dzn

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 17.01.2016 o 12:10, hektor1990dzn napisał:

Problem zazegnany czysty silniczek i zaoszczedzone pieniadze ☺☺☺ odrazu banan na twarzy po ot_warciu maski okazalo sie ze uszczelka byla oryginal wv audi uszczelka zalona victor reinz silikon victor reinz a i przy okazji odkrylem ze peknieta mialem rure dolotowa filtra powietrza coz czasem i jakie pierdoly wychodza ?

wytrzymuje ta uszczelka?

Opublikowano

Ja mam komplet uszczelki pod pokrywę i pod świece z reinza, 2 lata już jeżdżę i wszędzie suchutko ☺️

Opublikowano

Reiz ma uszczelki, czy wy to objechaliście tym silikonem ?

Opublikowano

Victor reinz, wpisz sobie w google ☺️

Nie wiem jak u mnie jest zrobione bo nie ja robiłem ?

Opublikowano

Coś jest ... Nie wiedziałem o tym, ale o ich silikonach słyszałem. Na mnie czeka montaż elring`a + silikon też z tej firmy :P