Caporeira Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Witam, wymieniłem sterownik drzwi kierowcy i mam teraz taki błąd : 01801 - Door Warning Lamp: Drivers Side (W30) 57-00 - Electric Circuit Failure Problem w tym że mam tylko mrugającą diodę która mruga po zamknięciu drzwi. I jeden odblask. Czy można ten komunikat wyłączyć zmieniając kodowanie?
Tom A4 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 widać jak byk że jest to usterka elektryczna. Połączenie elektryczne usterka
Caporeira Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 Widać jak byk że usterka elektryczna, ale też widać jak byk że samochód nie ma oświetlenia drzwi w swoim wyposażeniu. To trzeba robić tą instalacje elektryczną czy wystarczy to wyłączyć odpowiednio kodujac sterownik?
Tom A4 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 nic nie wspominałeś że nie ma oświetlenia drzwi na swoim wyposażeniu. Jeśli kodowanie to w komforcie ale jeśli nie pomoże to instalacja
Caporeira Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 Pisałem że mam tylko diodę i odblask w drzwiach, no ale już nie ważne. Mam takie wyposażenie : A0 = Without CD changer/CD player 4UE = Air bag for driver and front seat passenger 6XE = Exterior mirrors: electrically foldable and electrically adjustable/heated 5SL = Left exterior mirror: aspherical 5RU = Right exterior mirror: convex (large viewing field) 1KD = Disc brakes, rear J1D = Battery 380 A (72 Ah) 1LB = Disc brakes, front 1BA = Standard suspension/shock absorption 3FA = Without roof insert (standard roof) 5MA = Decorative inserts 7X1 = Park distance control 4R5 = Power windows with comfort operation andcircuit breaker, mechanical window regulators rear F0A = No special purpose vehicle, standard equipment 8GU = Alternator 140 A 0G1 = Gearshift lever 0YK = Weight range 10 installation control only, no requirement forecast 0JJ = Weight category front axle weight range 9 T9J = 4-cylinder diesel engine 1.9 L unit 038.K 3NZ = Rear seat bench unsplit, backrest split folding 8JH = Ellipsoidal headlight for driving on the right U2A = Instrument insert with km/h speedometer,radio-controlled clock, tachometer and trip odometer X0A = National sales program Germany 1N3 = Speed-related variable steering assist (Servotronic) 2ZQ = Leather trimmed multi-function steering wheel for air bag system 8Q1 = Headlight-range adjustment 9Q4 = Multi-function display/on-board computerwith check control 8Z5 = Not hot country D3E = 4-cyl. turbo diesel engine 1.9 L/96 kW TDI with pump-jet injection system Base engine is T9J 7Q2 = Navigation system with color screen CB1 = Alloy wheels 5.5J x 15 7K0 = Without tire pressure warning light 4X3 = Side air bag front with curtain air bag VJ1 = Reinforced bumpers 6R2 = Leather gearshift boot 3L3 = Manual height adjustment for front seats 4KC = Side and rear windows in heat-insulatingglass 3Y0 = Without roll-up sun screen 4K4 = Radio remote controlled central locking 5D1 = Carrier frequency 433.92 MHz-434.42 Mhz 1SA = Without additional front underbody guard 0GZ = Emission standard EU3, diesel with EOBD Q1D = Sports front seats 4GG = Laminated windshield with sunshield, heated A dasz radę podpowiedzieć jaki parametr muszę ustawić aby to wyłączyć?
Caporeira Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 W sensie ten program muszę odpalić i tam będą podpowiedzi? Bo korzystam z VAGa.
Tom A4 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) w vag nie ma podpowiedzi szukaj vcds lite jest gdzieś na forum Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Tom A4
Caporeira Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Tutaj jest ten moduł komfortu, ale nie widzę żadnej opcji jeśli chodzi o oświetlenie drzwi http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288E%29_Comfort_System Znalazłem coś takiego, ale nie ma takiego modułu w Audi :/ http://www.my-gti.com/2150/adding-door-warning-lights-to-the-volkswagen-golf-and-jetta-front Edytowane 24 Grudnia 2015 przez Caporeira
Rekomendowane odpowiedzi