C0caiNe Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam wszystkich ) Posiadam Avanta 1.8T Quattro z zawiasem 1BE. Zauważyłem że tył siedzi niżej i przeglądając internety znalazłem zestaw Amortyzatorów b8 z firmy Billstein i do tego springi Eibach -30. Chcę do tego wrzucić felgę 18 et 35 8j na oponie 225/40. Czy to ładnie wszystko się spasuje.Jeżeli dobrze pamiętam to auto pójdzie tylko 10mm w dół? Czy auto stanie się dużo twardsze niż na BE? Nadmieniam ze Gwint odpada
tomaszstn Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Na malutkich nierównościach będzie miększe, utwardza się tylko przy większych. Sprawdź czy sprężyny są progresywne czy linearne. W B6 łatwiej było o linearne, wtedy będzie z komfortem podobnie jak w 1BE.
marcinch001 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Amorki B8 bedą twardsze niż s-line .
C0caiNe Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2016 A czy Kayaba robi zamienniki zawieszenia BE?
roman_tyk Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Amorki B8 bedą twardsze niż s-line . kolega Imhohet ma b8 i twierdzi ze roznica ogromna na plus +
Rekomendowane odpowiedzi