Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z przepływką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W lutym br. Zakupiłem przepływke w serwisie audi w Hamburgu (koszt ok. 86 eur. Bez zdawania starej) -wszystko ok ładnie piękne,ale już w sierpniu padła! Pojechałem do ASO na diagnozę i była jednoznaczna przepływka dawała 400 z hakiem czyli połowe tego co powinna! ASO odmówiło wymiany w ramach gwarancji ponieważ na f.zakupu nie było pozyji wymiany przy zakupie! Jedynie za podpiecie nic nie skasowali! (po num. części okazało się,że była po regen.) Zrobiłem wydruk i udałem sie przy okazji do Ham. Tam wymienili bez najmniejszych problemów!

Nową założyłem 2,5 tyg. temu i znowu zaczyna dziać się to samo! Tydzień temu na vag-u miała 748! I mam wrażenie,że cały czas spada! Czy może z moim autkiem jest coś nie tak!? Czy to może lipne przepływki!?

Opublikowano

a co mozebyc nie tak?

przeplywka mierzy to co zassysa turbina, i silnik nie ma na to wplywu. jezeli jest wadliwa to pada.

Opublikowano
  • Autor

Ok,ale nowa tylko 2 tyg!? To lekka przesada!

Opublikowano

no to juz nie do audi tylko do boscha pretensje :cool1:

nauka taka. czesci kupujemy tam gdzie realizujemy gwarancje. po to wlasnie jest.

Opublikowano

Vikis,a jakie miales objawy?spadek mocy?bo ja nie vagowalem jeszcze autka,ale jezdzi jakby mial 120-130 koni(prawie rowno z vectra 1.9 120 koni):(.Spalanie mam dobre(7,5-8 miasto,6,5 trasa),odpala na dotyk,nie kopci ,kultura pracy wysoka....

Pozdrawiam!!

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie jak piszesz! Spadek mocy, spalanie ok,nie kopci-odpala super!

Ale po przekroczeniu 2500 obr. Dostaje muła tak,jak by turbina przestawała pracować!!!

Jak przepływka była ok,to szedł jak rakieta już od 1700 obr. do ponad 4000! A teraz jedzie bo jedzie!