Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szkoda AC a nie seryjne czesci?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mialem ostatnio nie grozna kolizje z psem na drodze niestety(albo stety) nie przezyl.

ale wracajac do tematu mam uszkodzony zderzak(popekal) halogeny (wpadly do srodka) grill kratki, tablica rej, i jakies tam oslony.

czekam na policje az zamknie sprawe bo szukaja wlasciciela.. :facepalm: A moje pytanie brzmi czy jak dojdzie do szacowania szkody z AC to jak mialem np.ori Grill od S4 i kratki to czy wycenia mi tez na takie czy na ori grill?? czy jak mam pogieta tablice moge sie upomniec o nowa?? na co mam zwrocic uwage o co sie upomniec?? Prosze o pomoc jestem zielony?? :kwasny:

Opublikowano

Szkody z AC rządzą się swoimi prawami. To ubezpieczyciel dyktuje warunki (zapisy w umowie). Zasada jednak jest jedna, jeśli uszkodzeniu uległ zderzak od S4, to taki sam powinien zostać przyznany. Najprawdopodobniej będzie to zamiennik. Zwykle tylko do 6 lat szkody likwidowane są na częściach oryginalnych. Przy szkodzie z OC takiego warunku nie ma (gdyby to więc był pies gospodarski, to możliwe byłoby dochodzenie roszczeń z ubezpieczenia rolnika).

Opublikowano

Szkoda Z AC więc za dużo nie masz się o co upominać .

Jedynie o to co masz zapisane w OWU.

Generalnie lepiej jest mieć szkodę z OC sprawcy bo jest to regulowane ustawa a szkoda z AC umową w której zapisy zazwyczaj są nie korzystne dla poszkodowanego czyli dla Ciebie.

Zajrzyj tam i poczytaj dowiesz się odpowiedzi na większość pytań które chciałeś zadać a na które nie dostaniesz odpowiedzi bo warunki OWU są różne w zależności od ubezpieczyciela oraz pakietu jaki wykupiłeś..

Opublikowano
  • Autor

no ogolnie wykupiel full opcje w generalli kupowalem u nich oc i ac juz 3 lata ale szkode mam dopiero teraz. i chcialbym wlasnie wiedziec jak przyjdzie rzeczoznawca na co zwrocic uwage. bo mysle ze wlasciciel psa raczej sie nie znajdzie.....

Opublikowano

Zwrócić uwagę możesz jak dostaniesz papier z wyszczególnieniem co i za ile..

Jeśli chcesz żeby to zrobił dobrze najlepiej żeby oględziny były na jakimś warsztacie gdzie z samochodu zostanie przynajmniej zdjęty zderzak aby mógł dobrze ocenić uszkodzenia.

Opublikowano
  • Autor

a ile plus/minus powinienem sie spodziewac ceny? do wymiany zderzak kratki grill halogeny?

Opublikowano

Jeśli zderzak z atrapą to koło 5-6 tysi. Nie sadze aby wycenili na więcej

Opublikowano

zależny jaki ubezpieczyciel , w link 4 wyceniają na podstawie vin, wiec jako zwykły zderzak, chyba ze sobie doubezpieczysz dodatkowe niestandardowe elementy.

odnośnie zamiennik/oryginał to zależny czy występują do tego modelu zamienniki do a8 d3 z 2003 roku nie ma zamienników zderzaków wiec mi wyceniali oryginał bez amortyzacji bo taka opcje wykupiłem