michu93 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 B5 2000r ajm boryka się z takimi bolączkami: temperatura na wyświetlaczu (jaeger) nie wyświetla się, czasem mignęła i pokazywało -40, -33 i inne cuda - w liczniku pokazuje błąd 00779 - Outside Air Temp Sensor (G17) 30-00 - Open or Short to B+ nie idzie go skasować - po podmiance na inny g17 również pokazywał błąd. dodatkowo klimatyzacja od czasu do czasu albo grzeje albo chłodzi - g89 wymieniony na nowy zamiennik, później na używany ori - ten czujnik również odpowiada za wskazania temperatury na liczniku z tego co wiem. Jednak na ori czujniku czasem mignie temperatura ale nie jestem w stanie określić czy dobrze pokazuje. dodatkowo przekaźnik 373 odpowiedzialny za wentylator klimy cyka - również wymieniony na inny ori i jest tak samo - błędu nie ma, ale jeszcze sprawdzę jutro bo dziś mi komp padł. kolejna sprawa - egr - pokazuje błąd: 19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground P3105 - 35-10 - - - Intermittent n239 wymieniłem na inny ale z końcówką J w numerze a mój był z B chyba - błąd pokazuje dalej tak samo. klapa gasząca nie działa - po ściągnięciu wężyka zewnętrznego z zaworka, schodzi powietrze. sama klapa wygląda na sprawną, choć trochę urzyganą olejem jednak strzykawką mogę klapą ruszać więc twierdzę, że sama klapa jest sprawna. doradźcie coś, na których kanałach w vagu sprawdzić wskazania g17, g89? mam multimetr, jednak szczerze mówiąc nie wiem jeszcze jak go odpowiednio używać - kupiłem kilka dni temu, więc posprawdzam jeszcze prądy jak zczaję co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi