Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felga 19" 9,5j ET35 w A4 B6 czy zmieści się ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się pytałem w innym temacie o felgi tych parametrów i twierdzili, że wchodzą tak, że jest praktycznie idealne spasowanie.

i co zamontowałeś :) ?

Zrezygnowałem z zakupu felg bo będę co innego robił na ten sezon.

Opublikowano

Ja się pytałem w innym temacie o felgi tych parametrów i twierdzili, że wchodzą tak, że jest praktycznie idealne spasowanie.

i co zamontowałeś :) ?

Mariusz czyli rotory 9" et33 wejdą ? ;)

Tylko u KrisWro rozchodzi się o to, że ma on zacisk z B5 i to koliduje z większością felg do B6. Dlatego kombinacje z dystansami i ET.

Jeśli u was jest standardowy hebel, lub inny z B6/77 to nie ma problemu z Rotorem 19" ET 33 i pokrewnymi.

Z kolei czy wyższe ET i szersza felga to może ona zawadzić o amortyzator/wachacz

Opublikowano

hebel będzie 320 więc wejdzie tak ? Od zawsze mam problem z tymi ET ... :kwasny:

Opublikowano

Sprawdź sobie to( nie działa na google chrome):

http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano

Wejdą.

Ja mam z przodu zacisk z S4 B7 345mm. 3SDM ma tak wyprofilowane ramiona, że powinno obejść się bez dystansów przy tych zaciskach z B5. Oczywiście najlepiej jest zrobić przymiarkę, ja teraz każde felgi zakładam przed zakupem :)

Opublikowano
  • Autor

Wejdą.

Ja mam z przodu zacisk z S4 B7 345mm. 3SDM ma tak wyprofilowane ramiona, że powinno obejść się bez dystansów przy tych zaciskach z B5. Oczywiście najlepiej jest zrobić przymiarkę, ja teraz każde felgi zakładam przed zakupem :)

jadę w sobote do gościa przymierzyć, fakt 100 km ale lepiej już przelecieć tą setke niż zostać z kompletem kół które nie wchodzą ci do budy :)

Pstrykne foty i dam znać czy podeszło.

Fot nie pstryknełem ale już wiem kilka rzeczy:

1. aby felga 3sdm nie ocierała (na przodzie w moim aucie) o zacisk dystans musialby miec jeszcze + 2mm min

2. przy obecnym dystansie (za małym :/ )wystawał poza obrys już o jakies 3,5-4 cm w generalnie na przodzie nie zmieszcze 9,5 bez dłubania w blacharce :/

za to tył na 9,5 wygląda idealnie :)

Opublikowano

1. Jakie masz hamulce ?
2. Masz jakiś dystans na stałe i do niego robiłeś przymiarkę ?

PS: Wzór ten sam co 3SDM 4x9,5J ET40 + 235/35/19, hamulce przednie 320mm . Oglądałem na żywo i wszystko bez dystansów siedziało.

2a0182870297.jpg

99e5bdcace3f.jpg

8b6919072586.jpg

Opublikowano
  • Autor

1. Jakie masz hamulce ?

2. Masz jakiś dystans na stałe i do niego robiłeś przymiarkę ?

PS: Wzór ten sam co 3SDM 4x9,5J ET40 + 235/35/19, hamulce przednie 320mm . Oglądałem na żywo i wszystko bez dystansów siedziało.

Jeśli chodzi o dystans to mam zalozony obecnie 13 mm (bo 17" na zime z ET 37 nie wlazło :)) co do zacisków to S4B5.

Te co mierzyłem u siebie to ET35 na 9,5". te zdjęcia co wysłałeś to na pewno były 9,5" bo na tych fotkach nie są jakoś tak ładnie wysunięte jak np tu:

b6baaf6666803e3bmed.jpg

Opublikowano

Tak na pewno :) Rozmawiałem z właścicielem i długo oglądałem.

Zmień zaciski na te z B6/B7 i powinny felgi wejść bez problemu. Jak sprzedam swoje 19" to będę własnie myślał o tych parametrach :)

A widzisz ja na 345mm z S4B7 wsadziłem 7,5Jx17 ET45.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Decyzja podjęta, wpadają 19" : 2x 8,5" z ET32 i 2x 9,5" z ET35 + oczywiście gwint, co sądzicie, będzie :) ?

Edytowane przez KrisWro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany pomóżcie!

Czy do a4b7 upchnę felgi 18" 9,5j et33 ?

Co do tyłu myślę że nie będzie problemu, ale co z przodem? Jakie opony najlepiej na to założyć? Być może ktoś już to przerabiał i będzie w stanie pomóc, niestety nie mam możliwości przymiarki przed kupnem i nie wiem co zrobić. Jeśli felga będzie wystawać ten 1 cm poza obrys to przeżyję :P

Zawieszenie gwint fk.

a tutaj link felg do których się przymierzam.

http://olx.pl/oferta/mercedes-cls-18-5x112-4x9-5j-CID5-IDeKGY1.html#61b3406985

help!! :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja sądzę że na tym zaciski za cholere nie wejdzie :) mam racje ? :D

Opublikowano
  • Autor

ja sądzę że na tym zaciski za cholere nie wejdzie :) mam racje?

nie no u mnie kolo weszło... z dystansem 17mm i przy skreceniu na 1//4 gwintu nie idzie jechać, kolo oparte o nadkole bez poszerzania nie poleci, wiec heble do wymiany, ale o tym juz dzisiaj rozmawialiśmy ;)