Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podpięcie domowego subwoofera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie czy jest możliwość podpięcia subwoofera od głośników komputerowych do samochodu ? Jeżeli tak jak to zrobić ? Potrzebny jest wzmacniacz? Czytałem że sprzęt domowy szybko się psuje poprzez wilogoć w samochodzie itd. ale szczerze mówiąc nic się nie stanie jak ten subwoofer mi się zepsuję bo i tak leży i zbiera kurz natomiast jakby miało się spalić czy w jakiś sposób uszkodzić radio to odpuszczę sobie ten pomysł. Chciałbym na jakiś okres go chociaż wrzucić, narazie brak funduszy na dobre car-audio. Jestem laikiem w tego typu sprawach i prosiłbym o wyrozumiałość.

Opublikowano (edytowane)

U nas na forum nie ma aż takich fachowców od Car audio ale sądzę że jakbyś zapytał na forum VW Golfa to ktoś z pewnością ci pomoże, jestem pewny że sie na tym doskonale znają. :facepalm:

Edytowane przez Mateuszek1001
Opublikowano

U nas na forum nie ma aż takich fachowców od Car audio ale sądzę że jakbyś zapytał na forum VW Golfa to ktoś z pewnością ci pomoże, jestem pewny że sie na tym doskonale znają. :facepalm:

+1 xD

Opublikowano

xD

A tak szczerze to nie opłaca się podłączać suba pod samo radio bo nie będzie on praktycznie słyszalny (przerabiałem u siebie) dopiero po podłączeniu pod wzmacniacz coś tam grał.

Opublikowano

Zależy jakiej mocy masz subwoofer, ale raczej i tak ci to nie zagra bez wzmacniacza.