Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaryjny demontaż przedniego zderzaka- urwana śruba mocująca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W czasie przygotowań do wymiany termostatu i rozrządu na dzień dobry trafiłem na spory problem- urwana jedna ze śrub mocujących zderzak (jedna z 2 przednich, wkręcanych od dołu). Ukręcony praktycznie sam łeb śruby.

Jest możliwe odkręcenie jej albo demontaż zderzaka bez odrywania poszycia od wzmocnienia? Ktoś w ogóle miał taki przypadek? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź bo nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić...

Opublikowano

wiertarka otwór w zerwanej srobie i probowac wykretakami

Opublikowano

A śrubokręt i walić młotkiem po przekątnej się da? Jak się da jakoś podejść, to walnąć raz a dobrze i powinna puscić.

Opublikowano
  • Autor

A śrubokręt i walić młotkiem po przekątnej się da? Jak się da jakoś podejść, to walnąć raz a dobrze i powinna pusci

Niestety bez szans ze względu na umiejscowienie śruby- nie ma dojścia.

wiertarka otwór w zerwanej srobie i probowac wykretakami

Tego na pewno spróbuję, ale jestem sceptycznie nastawiony bo dokładnie w osi śruby jest dolna poprzeczka zderzaka- wiertarka podejdzie tylko delikatnie pod kątem...

A śrubokręt i walić młotkiem po przekątnej się da? Jak się da jakoś podejść, to walnąć raz a dobrze i powinna puscić.

Nie ma szans- śruba jest w takim miejscu, że zwyczajnie się nie da.

Jeśli ktoś wpadnie na jeszcze jakiś pomysł (nawet głupi :D)- piszcie.

Opublikowano

Ja miałem podobny problem. Wyciągałem lampy i wszystkie kratki w zderzaku, i odkręcałem te śruby (bodajże na torxa) mocujące kły zderzaka do ramy. Na jeden kieł 3 śruby plus jedna nakrętka na klucz 10 i zderzak zszedł z całymi kłami.

Opublikowano
  • Autor

Czyli się tak da? Kratki wyjąłem od razu i kombinowałem w tym kierunku. Jak wyjąć lampy? Odkręciłem górne śruby ale nie chciałem na siłę nic robić żeby nic nie pouszkadzać. Chodzi o polifta w moim przypadku oczywiście, z xenonem więc muszę też wykręcić spryskiwacze ze zderzaka bo przeszkadzają w dostępie do jednej ze śrub mocujących kieł.

Nie było dzisiaj zbyt wiele czasu na dłubanie, ale wyjąłem reflektory, spryskiwacze ze zderzaka i zostało tylko odkręcić śruby do których teraz mam już niezły dostęp. Dzięki za pomoc!