Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy ! Panewka wałka pośredniego !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wie ktos gdzie dostanę tą panewke ponieważ sie uszkodzila wraz z wałkiem i pierścieniem prowadzącym

72259daef2923f753c89325cb8be9b74.jpg

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam, przerabiałem temat w swoim AEB. Miałem taką samą akcję u siebie, przy wymianie rozrządu tam zajrzałem. Ja panewki 2szt. dokładnie bo jest i po stronie broku druga kupowałem w lokalnym sklepie z częściami, firmy Mahle. Wałek został stary tylko poszedł do spolerowania i pomiarów razem z blokiem. Warto sprawdzić miejsce gdzie ta panewka siedzi i jak to jest po jej obsadzeniu. Za pierścieniem prowadzącym od AEB i wałkiem mogę się rozejrzeć, info na pw.

• 2 lata później...
Opublikowano

Odsmażam trochę kotleta, ale czy wie ktoś może czy panewki wałka pośredniego które pasują do 1.6 1.8 i bodajże 1.9 będą pasowały do 1.8T? mam możliwość kupienia takiego kompletu z Kolbenschmita ale nie wiem czy będzie pasować a wolę mieć pewność :/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączam się do pytania kolegi.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety jako że nie padły tutaj konkretne odpowiedzi ja także poszukuję tych panewek.W mojej okolicy nie są do dostania w lokalnych sklepach więc czy może ktoś podać jakieś namiary gdzie je zakupić,jakiś numer jak je dobrać z innego modelu,cokolwiek. Ja jedną wydłubałem ale numer nic daje.Oczywiście potrzebuję obydwie,druga jest chyba inna.Do bloku AEB.

20190216_195050.jpg

Opublikowano

Jak to jest w końcu z tym panewkami,wymienne czy nie?Na stronie intercarsu znalazłem ale ciężko jest ustalić która będzie pasować do mojego silnika natomiast z ASO dostałem taką odpowiedź:

Witam,

Otrzymałem odpowiedź z VGP. Technologia nie przewiduje wymiany tych panewek i występują one tylko z całym blokiem silnika.

Nie występują jako osobna pozycja

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Temat się jakoś wyjaśnił? U mnie niby jest ok ale kupiłbym komplet na zapas w razie czego.

Opublikowano

Tak.Te panewki powoli są coraz trudniej dostępne.Ale jeżeli jesteś zainteresowany to mogę Ci podesłać numer i zamówisz sobie.

Opublikowano

Byłbym wdzięczny:-)

Opublikowano

Ja również poproszę

Opublikowano

Prima je produkuje. Tak samo jak wszystko inne. Realizują też indywidualne zachcianki. Pierścienie tłokowe mają z pierwszej ligi więc i panewki powinny być spoko. Numer jest w necie.

Edytowane przez Randor

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panewki wałka pośredniego do 1.8t AEB kupiłem w inter-parts na granicznej we Wrocławiu. 

Panewka przednia kod 07-3088 STD GLYCO

Panewka tylnia 07-3089 STD GLYCO 

Pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłem.