Jump to content
IGNORED

Problem przy wymianie żarówki postojowej, wpadła do środka, silniczek jak włożyć ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam
wymieniłem jakiś czas temu żarówki postojowe na LEDowe z soczewką, wszystko było Ok do dziś...prawa zaczęła mrygać , także postanowiłem zastąpić ją drugą....przy wyjmowaniu pozycji żarówka wpadła do środka :/
Jest jakiś sposób oprócz rozklejania lamp aby ją wyjąć ?

2016%5C01%5C22%5Cbikepics-2773014-800.jp

druga sprawa to wyjąłem (przekręciłem ) silniczek a teraz ni hoo hooo nie chce wejść :/
Jak to wsadzić ?
Próbowałem na wcisk i nie chce wejść , wiem ze trzeba przekręcić ale nie mogę tego wsadzić

2016%5C01%5C22%5Cbikepics-2773015-800.jp

Edited by boguc
Posted (edited)

wyjmij żarówkę h7 od drogowych i tamtędy wyjmij żarówkę . widzę ze lampy zamienniki, często w nich jest ten problem. musisz dobrze docisnąć w odpowiedniej pozycji i wtedy przekręcić

Edited by Gwerty
Posted

Dzięki za rady.
Jednak po godzinnej walce przy -10C pod blokiem i tak nie udało się wsadzić tego silniczka :/
W pozycji 3 chowa się najbardziej a i tak za ch#$ nie chce wskoczyć :/
We dwóch z bratem próbowaliśmy i nie chce wejść, brakuje z 3mm aby wskoczyło, naciągaliśmy mocowanie śrubokrętem i też na nic.
Jutro albo pojadę rano do jakiegoś warsztatu albo do domu i wyjmę lampę i wtedy może uda się to wsadzić.
Teraz jak jechałem to światła świecą praktycznie zaraz za zderzakiem i jedna i druga lampa mega nisko.

Ps. ale przy okazji dowiedziałem się że nie mam ori lamp , made in taiwan DEPO jest na nich

Posted (edited)

skorzystaj u kogoś ze znajomych z garażu na mrozie plastyki i inne duperele lubią pękać i płatać figle ...

Edited by matisstz
Posted

Coś jak by się w tym silniczku zacięło i nie chce wejść, jutro podjadę do warsztatu przy okazji wymiany czujnika, a jak nie to skoczę na chatę i jak wyjmę lampę to może ładnie wskoczy.
Pod blokiem to masakra :/

Posted

a jak nie to skoczę na chatę i jak wyjmę lampę to może ładnie wskoczy

ja się zastanawiam dlaczego nie zrobiłeś tego od razu. Wykręcenie klosza trwa dosłownie minutę. W domu jak klosz dostanie temperatury z silniczkiem też na pewno nie będzie problemu.

Posted

Podjechałem pod prace o 16, zauważyłem że mi postojówka mryga, pomyślałem że wsadzę drugą którą miałem w aucie.
Póżniej stało się to co się stało, nie chciało mi się jechać do domu 20km , myślałem że to ogarnę na szybko pod blokiem po powrocie z pracy....i tak kombinowałem godzinę , aż nie miałem już czasu aby jechać na chatę bo inne obowiązki wzywały.
Jutro mam czas i dlatego to ogarnę , wcześniej wymieniałem postojówki i nie miałem takiego problemu.
Myślałem że może silniczek się zaciął, albo jakaś inna przyczyna jest tego, dłubałem z bratem co też ma a4 b6 i nigdy czegoś takiego nie było ani u niego ani u mnie żeby nie dało się silniczka wsadzić.