Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pytanie odnosnie alarmu i uszkodzonego czujnika otwarcia klapy bagaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Ostatnio FIS zaczał mi sygnalizowac ze klapa bagaznika jest otwarta mimo ze jest zamknieta i przez to wlacza mi sie alarm. Czy jesli przekrece kluczykiem zamek w bagazniku zeby byl zamkniety to dalej alarm bedzie sie wlaczal? Albo czy jesli odlacze wtyczke od zamka to dalej bedzie sygnalizowalo otwarcie i wlaczy sie alarm czy nie?

Pewnie bede musial wymienic zamek bo samego czujnika sie chyba nie da ale chodzi mi o dorazne rozwiazanie poki co zeby alarm sie nie wlaczal.

Z gory dzieki za pomoc.

Edit:

Wiem juz ze przekrecenie kluczyka w klapie bagaznika nie pomaga :/

Pozostaje odlaczenie wtyczki, czy to pomoze?

Ok, zdjalem tapicerke i okazalo sie ze czujnik byl zamoczony, osuszylem go i wyczyscilem i wszystko działa.

Przyczyna zamoczenia jest nieszczelnosc spryskiwacza, cieknie przy samym laczeniu tego plastiku z metalowa czescia mechanizmu. Jak to naprawic?

Edytowane przez makthedon
Opublikowano

witam mam ten sam problem zamykam samochod z kluczyka wszystko się zamyka a po jakims czasie wlacza się alarm wchodzę do samochodu i pokazuje ze klapa tylnia jest otwarta ,wspomnę ze jak się alarm wlaczy otwieram z centralnego sygnalizuje otwarcie kierunkami zamykam slysze ze się zamknal ale brak sygnalizacji kierunkami.podejrzewam ze podobny masz problem co ja ,czy rozwiazales już ta usterke