Jump to content
IGNORED

Problem z nadmuchem powietrza

Recommended Posts

Posted

Cześć! Ostatnio pojawił się u mnie problem z nadmuchem. Czasem się załącza a czasem nie. Np. odpalam auto i włączam nawiew a tu nic nie dmucha. Dopiero jak uderzę w deskę rozdzielczą zaczyna dmuchać powietrze:(. Macie jakiś pomysł co się mogło stać??

Posted

Skoro po stuknięciu działa to pewnie coś nie łączy. Może kostki przy klimatroniku ?

Posted

Czyli trzeba wybebeszyć klimatronik? Sam nie wiem, może faktycznie coś nie łączy tym bardziej że zaskakuje jak się uderzy od góry w deskę. Myślałem że może to wina wentylatora bo kiedyś jak odgrzybiałem klimę to po złożeniu też się nie załączał i dopiero jak go wysuszyłem z pianki po środku do odgrzybiania to zaczął działać.

Posted

No bez przeglądnięcia nic z tego nie będzie. Sprawdź kostki w klimatroniku jak pisałem. Sprawdź też wentylator może go coś blokuje.

Posted

Mogą konczyc sie szczotki albo komutator.

Posted

A szczotki da się wymienić?? A co to ten komutator??

Posted

Komentator to część w silniku po której trą właśnie szczotki doprowadzając napięcie do wirnika ☺

Posted

Wymiana szczotek, to prosta sprawa, ale komutator zmienia sie już ciężej, bo trzeba przezwoić silnik. Jak padl komutator, to lepiej szukac jakiejś używki niezmęczonej.