Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Powoli się rozpędza, obroty uciekają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to może być sprzęgło.Mam taki problem że jak ruszam to bardzo powoli sie rozpędza a obroty dochodzą do 4000

i silnik wyje więc musze zmienić bieg to samo jest na dwujce dopiero na trujce jakby lepiej.a na biegu jałowym obroty dojdą max do 4300 i odcina jak jade szybko okolo120km/h to silnik czasami sie dławi obroty spadają predkość spada do 50km/h wciskam gaz samochud sie dusi dopiero 40km/h zaskakuje i rospędzam sie jadę jakiś czas ok i znowu to samo. Byłem u mechanika wymienili mi kat okazało sie nie to więc postanowiłem sam poszukać na forum bo troszke drogo mnie ta pomyłka kosztowała. Czytalem na forum że może Tłumik zapchany sprawdziłem tłumik ok. Filtr powietrza wymieniony.Przepustnica wyczyszczona adaptowana błędów na Vag nie ma mam już nową przepływkę bede wymieniał czujnik teperatury może termostat filtr paliwa w ten wekkendale może jeśli się ziomuś znasz troche to zerknij na moje logi już podaje linka bo wkoncu wymienie pół samochodu ZA WSZELKĄ POMOC Z GÓRY DZIEKUJE

PS LINK http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aff_brak_mocy_problemy_z_obrotami_logi_prosba_o_analize-t52136.0.html

Opublikowano

trudno powiedziec ale na sprzegło to nie wygląda, bo na biegu jałowym "luzie" tez sie nie wkręca, pozatym nie dławiło by silnika tylko nie było by mocy na kolach.[br]Dopisany: 19 Listopad 2008, 13:39_________________________________________________moze świece albo wtryski

Opublikowano

najpierw to musisz je sprawdzic. vagiem da sie chyba to zrobic. tylko ze piszesz ze nie masz zadnych błędów wiec qrde nie wiem :mysli: ciekawy przypadek

Opublikowano

miłej jazdy :good:

Opublikowano

miłej jazdy :good:

:polew: