Jump to content
IGNORED

Jaki dystans do 235/45/17 7,5J et45 ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Przymierzam się do zakupienia dystansów dla mojej a4 b6. Dystanse były by zakładane jedynie dla letniego zestawu kół tj. 235/45/17 7,5J et45. Zawiecha to ori 1BE. Na jaką firmę lub producenta zdecydować się ?? Jaką szerokość dystansu polecacie na przednią a jaką na tylną oś ?? Tak, żeby to już wyglądało super ale żeby nie obcierało :) Możliwe ze na przód pójdą jeszcze talerzyki sprężyn od a4 b5 co obniży go o jakieś 10-15mm, bo wydaje mi się że przód stoi deko wyżej niż tył, chociaż zależy kiedy i na jakim podłożu. Pozdrawiam.

Edited by karolghibli
Posted

Rozejrzałem się może, co?? I akurat nie było mowy o oponie 235 i zawieszeniu 1BE. Dlatego stworzyłem nowy temat, a tak wgl może komuś przydać się na przyszłość bo chyba sporo jest ludzi jeżdżących na takim zestawie jak mój. Pozdrawiam!

Posted

Myślę że najlepszym rozwiązaniem jest wziąść miarkę i zmierzyć. Dla szerokości 7,5 j w a4 b6 optymalne et to tak 28 -30

Posted

Myślę że najlepszym rozwiązaniem jest wziąść miarkę i zmierzyć. Dla szerokości 7,5 j w a4 b6 optymalne et to tak 28 -30

Dzięki za odp :) tak chyba zrobię jak wrzucę już lato

Posted

Rozejrzałem się może, co?? I akurat nie było mowy o oponie 235 i zawieszeniu 1BE.

Było w innych tematach i to wiele razy wałkowane.

Oj lenistwo lenistwo.

Posted

a ja jestem w tej samej sytuacji co kolega karolghibli i chętnie bym się dowiedział jakie jest optymalne rozwiązanie. :) Daj znać co wybrałeś.

Posted

Rozejrzałem się może, co?? I akurat nie było mowy o oponie 235 i zawieszeniu 1BE.

Było w innych tematach i to wiele razy wałkowane.

Oj lenistwo lenistwo.

Dobra nie spierajmy się już, jeśli chcesz coś podpowiedzieć to zrób to a jak nie to zakończmy naszą zbędną dyskusję :)

a ja jestem w tej samej sytuacji co kolega karolghibli i chętnie bym się dowiedział jakie jest optymalne rozwiązanie. :) Daj znać co wybrałeś.

Jeszcze pomyślę może ktoś coś podpowie, ale prawdopodobnie zdecyduję się na 13mm przód i tył 17 albo 18mm.

Posted

Ja się z tobą nie spieram ale ty nie czaisz nadal że ci podpowiadam.

Z linka który podałem przeczytaj post nr.2

Tam już padła odpowiedź na twoje pytanie.

Wystarczyło przeczytać.