Szarik Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam posiadam Samsunga RV511,laptop posiada dziwną usterke mianowicie brak obrazu na matrycy,a na monitorze zewnętrznym jest.Matryca sprawna,taśma również.Co uległo awari ?
Litai Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Albo coś z samym układem graficznym (wypalony) albo inwerter - bardziej bym sie ku temu skłaniał.
Szarik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 matryca jest sprawna,podłączałem pod inną płytę i wyświetla normalnie.
chudineze Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 A nie wyłączyłeś jej klawiaturą Fn+F5? Czasami takie rzeczy się zdarzają
Exmi Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 A nie wyłączyłeś jej klawiaturą Fn+F5? Czasami takie rzeczy się zdarzają To po resecie już by się włączyła automatycznie Też bym bardziej obstawiał że to coś z grafiką nie tak.
Szarik Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Chyba jednak coś jest z grafiką,tylko dziwne że na monitorze zewnętrznym obraz jest.
chudineze Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jeśli wyświetla na zew. monitorze to nie grafika, jedynie może być problem z podświetleniem matrycy brak sygnału lub samego obrazu. Sprawdź w ciemności czy jak włączysz czy się delikatnie podświetli.
Szarik Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2016 Tak jak wcześniej pisałem matryca jest sprawna na 100%.Jeśli to nie grafika to może złącze taśmy matrycy w płycie głównej.Dam do sprawdzenia to się okaże,mam nadzieję że to nic drogiego w naprawie.
Rekomendowane odpowiedzi