maf10 Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam, posiadam Audi a4 b5 1.8 125km itp itd. mam zwykłe nagłośnienie (NIE BOSE ).Ostatnio wymieniłem fabryczne radio na niefabryczne blaupunkt.Od kiedy mam samochód (listopad) ciągle jest zepsuty jeden głośnik *z przodu w drzwiach od kierowcy*otóż "pierdzi" przy większym bassie i to mi się bardzo nie podoba ponieważ zależy mi na czystym dźwięku i miłym dla ucha bassiku.moje pytanie brzmi - czy opłaca się naprawiać ten głośnik, oddać go do renowacji czy też może kupić nowy lub nowe.Nie wiem za dużo na temat tych głośników i nie wiem jakie parametry muszą mieć takie głośniki w drzwiczkach .Jeżeli kupić nowe to jakie ? proszę o pomoc. linki do głośników bardzo mile widziane. jak to wygląda cenowo ? kupuje się pojedyńczy głośnik czy może cały zestaw do przodu?proszę o pomoc i wyrozumiałość pozdrawiam !
TOM3K Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Takie głośniki są na tyle tanie ze nie warto bawić się w regenerację. Jak chcesz ori to koszt tez raczej duży nie jest.
SharkS Opublikowano 3 Lutego 2016 Opublikowano 3 Lutego 2016 Oczywiście ze zestaw się kupuje, ile chcesz przeznaczyć na głośnik?
maf10 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Opublikowano 4 Lutego 2016 dzieki za satysfakcjonujace odpowiedzi.@TOM3K @SharkS - zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku, jezeli jest taki mozliwy za niewielka ceneno nie wiem 100-200 zl. Prosze o pomoc
audiER Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 dzieki za satysfakcjonujace odpowiedzi. @TOM3K @SharkS - zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku, jezeli jest taki mozliwy za niewielka cene no nie wiem 100-200 zl. Prosze o pomoc Kup używany taki jak masz w pozostałych drzwiach
maf10 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 ori glosniki jakie maja parametry ? kupie lepsze glosniki o lepszych parametrach za 100-150-200 zl ?
nina_chudu4 Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Wpisz w allegro głośniki dedykowane do audi a4b5 i zobaczysz ile tego jest :-) zestaw zamienników może zagra nawet lepiej niż ori.
maf10 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) co na przyklad sadzicie o tych : http://allegro.pl/glosniki-audi-a2-a3-8l-8p-a4-b5-b6-b7-a6-high-end-i5452329809.html ed. napisane jest nizej ze to na tyl glosniki :x http://allegro.pl/alpine-glosniki-audi-a4-b5-zamiast-bose-system-i5944453001.htmlco sądzicie o tych ? proszę o pomoc Edytowane 8 Lutego 2016 przez maf10
koziol992 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 najlepiej zagra w tej konfiguracji oryginalny głośnik, nie kombinuj z zamiennikami. Drzwi w a4 są tak skonstruowane, ze niestety chociażbyś wsadził głośniki za dużo pieniędzy to one nie zagrają odpowiednio bez przeróbek.
maf10 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 najlepiej zagra w tej konfiguracji oryginalny głośnik, nie kombinuj z zamiennikami. Drzwi w a4 są tak skonstruowane, ze niestety chociażbyś wsadził głośniki za dużo pieniędzy to one nie zagrają odpowiednio bez przeróbek. co masz na mysli "bez przeróbek" ?
maf10 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 to jakie głośniki (wg Was , profesjonalistów i znawców) będą najbardziej optymalne ?ja jestem zielony w tych sprawach i bardzo potrzebuje pomocy. Prosilbym najlepiej link do allegro . Zamawiam juz dzisiaj tylko proszę o poradę pozdrawiam serdecznie i dziekuje z góry
TOM3K Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 ale tez 13cm nie bedzie powalało. żeby coś się polepszyło przydałyby się 16cm i tu się zaczyna robić pod górke. Bo wtedy trzeba troche przerobić boczek nie do wszystkich głośników ale do większości
maf10 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 ale tez 13cm nie bedzie powalało. żeby coś się polepszyło przydałyby się 16cm i tu się zaczyna robić pod górke. Bo wtedy trzeba troche przerobić boczek nie do wszystkich głośników ale do większości a rozumiem rozumiem/ W takim razie bedą mnie zadowalały głośniki o seryjnym rozmiarze . tylko zeby dobrze grały a nie (pierdziały ) no i przy okazji zeby jakość dźwięku była conajmniej dobra (nie gorsza niż obecnie jest )
prezesik18 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 To wymień na używkę ten głośnik co niedomaga, dorzuć w tylną półkę ori głośniki i będzie grało jako tako.
koziol992 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 To wymień na używkę ten głośnik co niedomaga, dorzuć w tylną półkę ori głośniki i będzie grało jako tako. +1 najtańsze i najlepsze rozwiązanie
maf10 Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 mam na tylnej półce ori glosniki za fotelami pasażerów tak ? o to chodzi
prezesik18 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak, właśnie o te głośniki mi chodziło.
Rekomendowane odpowiedzi