Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zepsuty głośnik. co robić? naprawiać? kupić nowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Audi a4 b5 1.8 125km itp itd.
mam zwykłe nagłośnienie (NIE BOSE ).
Ostatnio wymieniłem fabryczne radio na niefabryczne blaupunkt.
Od kiedy mam samochód (listopad) ciągle jest zepsuty jeden głośnik *z przodu w drzwiach od kierowcy*
otóż "pierdzi" przy większym bassie i to mi się bardzo nie podoba ponieważ zależy mi na czystym dźwięku i miłym dla ucha bassiku.
moje pytanie brzmi - czy opłaca się naprawiać ten głośnik, oddać go do renowacji czy też może kupić nowy lub nowe.
Nie wiem za dużo na temat tych głośników i nie wiem jakie parametry muszą mieć takie głośniki w drzwiczkach .
Jeżeli kupić nowe to jakie ? proszę o pomoc. linki do głośników bardzo mile widziane. jak to wygląda cenowo ? kupuje się pojedyńczy głośnik czy może cały zestaw do przodu?
proszę o pomoc i wyrozumiałość :) pozdrawiam !

Opublikowano

Takie głośniki są na tyle tanie ze nie warto bawić się w regenerację. Jak chcesz ori to koszt tez raczej duży nie jest.

Opublikowano

Oczywiście ze zestaw się kupuje, ile chcesz przeznaczyć na głośnik?

Opublikowano

dzieki za satysfakcjonujace odpowiedzi.
@TOM3K @SharkS - zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku, jezeli jest taki mozliwy za niewielka cene
no nie wiem 100-200 zl. Prosze o pomoc

Opublikowano

dzieki za satysfakcjonujace odpowiedzi.

@TOM3K @SharkS - zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku, jezeli jest taki mozliwy za niewielka cene

no nie wiem 100-200 zl. Prosze o pomoc

Kup używany taki jak masz w pozostałych drzwiach :)

Opublikowano

ori glosniki jakie maja parametry ?
kupie lepsze glosniki o lepszych parametrach za 100-150-200 zl ?

Opublikowano

Wpisz w allegro głośniki dedykowane do audi a4b5 i zobaczysz ile tego jest :-) zestaw zamienników może zagra nawet lepiej niż ori.

Opublikowano (edytowane)

co na przyklad sadzicie o tych :

http://allegro.pl/glosniki-audi-a2-a3-8l-8p-a4-b5-b6-b7-a6-high-end-i5452329809.html

ed. napisane jest nizej ze to na tyl glosniki :x

http://allegro.pl/alpine-glosniki-audi-a4-b5-zamiast-bose-system-i5944453001.htmlco sądzicie o tych ? proszę o pomoc :)

Edytowane przez maf10
Opublikowano

najlepiej zagra w tej konfiguracji oryginalny głośnik, nie kombinuj z zamiennikami.

Drzwi w a4 są tak skonstruowane, ze niestety chociażbyś wsadził głośniki za dużo pieniędzy to one nie zagrają odpowiednio bez przeróbek.

Opublikowano

najlepiej zagra w tej konfiguracji oryginalny głośnik, nie kombinuj z zamiennikami.

Drzwi w a4 są tak skonstruowane, ze niestety chociażbyś wsadził głośniki za dużo pieniędzy to one nie zagrają odpowiednio bez przeróbek.

co masz na mysli "bez przeróbek" ?

Opublikowano

to jakie głośniki (wg Was , profesjonalistów i znawców) będą najbardziej optymalne ?
ja jestem zielony w tych sprawach i bardzo potrzebuje pomocy. Prosilbym najlepiej link do allegro . Zamawiam juz dzisiaj tylko proszę o poradę :)
pozdrawiam serdecznie i dziekuje z góry :)

Opublikowano

ale tez 13cm nie bedzie powalało. żeby coś się polepszyło przydałyby się 16cm i tu się zaczyna robić pod górke. Bo wtedy trzeba troche przerobić boczek nie do wszystkich głośników ale do większości

Opublikowano

ale tez 13cm nie bedzie powalało. żeby coś się polepszyło przydałyby się 16cm i tu się zaczyna robić pod górke. Bo wtedy trzeba troche przerobić boczek nie do wszystkich głośników ale do większości

a rozumiem rozumiem/

W takim razie bedą mnie zadowalały głośniki o seryjnym rozmiarze . tylko zeby dobrze grały a nie (pierdziały :D )

no i przy okazji zeby jakość dźwięku była conajmniej dobra (nie gorsza niż obecnie jest ) :)

Opublikowano

To wymień na używkę ten głośnik co niedomaga, dorzuć w tylną półkę ori głośniki i będzie grało jako tako.

Opublikowano

To wymień na używkę ten głośnik co niedomaga, dorzuć w tylną półkę ori głośniki i będzie grało jako tako.

+1

najtańsze i najlepsze rozwiązanie

Opublikowano

mam na tylnej półce ori glosniki :D za fotelami pasażerów tak ? o to chodzi

Opublikowano

Tak, właśnie o te głośniki mi chodziło.