Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Korekta licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymienialem licznik w swojej a4 1.8 benzyna 1996 rok (odmowil posluszenstwa). Na starym mialem przejechane 190000 jednak na nowym jest tylko 60 000, czy vagiem moge to skorygowac?? wiem ze dziwne, bo prosze o nabicie kiometrow a nie cofniecie, w ksiazce mam wszystkie przebiegi, tzn. ostatni na 187000, a tu nagle 60 000 na liczniku.

Czy moge do tego celu uzyc programu: VAG EEPROM PROGRAMER 1.3 , jesli tak, to prosze o pomoc w jaki sposob to zrobic, nie chcialbym niczego zepsuc.

pozdrawiam

Opublikowano

VAG-comem nie skorygujesz.

A tym programem to ryzyko.

Opublikowano

albo rozebrac licznik i zabawa z pamięcią i programatorem, albo kabelek Vag-Tacho albo Tachopro i przez obd.

Opublikowano

Liczniki UK-NSI nie da się cofnąć tachopro. Zostaje tylko programowanie pamięci :exclaim:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz, ja wlasnie amm UK-NSI, takze bede usial pokobinowac, a moze jakies instrukcje z waszej strony. Dodam, ze lutowanie i programowanie nie jest mi obce, moze jakis sprawdzony wsad i instrukcja co i jak??:)

Opublikowano

eprom jest na płytce pod prędkościomierzem w okolicy 80km/h

Trzeba zgrać programatorem i albo wgrać drugi wsad albo zmodyfikować.

Niekoniecznie trzeba wylutowywać można zkożystać z odpowiedniego klipsa :twisted:

Miłej zabawy :a4fan:

Polecam zmienić na VDO i użyć tachopro i nie będzie problemu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak mam rozpoznac rodzaj licznika ? posiadam a4 z 1999 1.9 tdi (wersja po liftingu) i mam podobny problem z licznikiem, mam juz drugi i musze go wymienic, ma ktos dokladna instrukcje obslugi to tachopro lub cos podobnego zeby zrobic to przez zlacze OBD ?

[ Dodano: 06-03-2007, 10:54 ]

do tachopro wystarczy kabel obd2 czy potrzebny jest rowniez interfejs bo juz zglupialem ....

Opublikowano

Potrzebny interfejs jest i jeśli nie siedzisz w tym, to uważaj bo można łatwo jeszcze bardziej uwalić licznik.

Opublikowano

hm mam komu dac to do zrobienia a ze pisze z anglii to jest tutaj podwojny problem bo nie mozna tak ajk u nas sobie u kogos zmienic , nie ma takiej mozliwosc , co to ma byc za interfejs znalazlem na ebay interface tachopro czy to ten ?

Opublikowano

Ale jeszcze musisz wiedzieć jakiej produkcji masz licznik. Jeśli UKNSI to tachopro nie poradzi sobie z nim i pozostaje programator.

Opublikowano

Ja kupilem od jakiegos typa z allegro TACHOPRO OBD tak to sie nazywalo,podlacza sie to do lapa przez koma,z z drugiej strony sa 4 kable i wtyka sie je w miejsce interfejsu obd.Tylko nie wiem czemu koles nie napisal na aukcji ze program dziala pod dosem,a jako ze nie mam w lapie coma tylko przejsciowke na USB to nici z calej zabawy.

Opublikowano

skad sie dowiedziec jaki mam rodzaj licznika?

Opublikowano

Po 98 roku jest w liczniku immobilaizer więc taka przekładka nie wchodzi. Trzeba mieć kod do immo