lukasz_1986 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Witajcie, czy wie ktoś jak prawidłowo wyregulować ramkę drzwi kierowcy? Facet który przyciemniał mi szyby rozbierał to i chyba źle poskręcał. Drzwi ciężko się zamykają, trzeba mocno uderzyć, reszta jest ok. Wydaje mi się też że drzwiami lekko wieje. Dodatkowo w drzwiach znalazłem pewną blaszkę (pewnie facet który skręcał drzwi miał ją założyć ale zapomniał). Jest pod kątem 90st w jednym miejscu otwór na śrubę.
lukaszooo Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Najprosciej jest skrecac na stare znaki, jesli ich nie ma skrecasz na czuja tzn skrecasz zamykasz drzwi i sprawdzasz. Niestety jesli ustawimy drzwi ze beda sie zamykac idealnie to po zalozeniu boczka juz nie beda .... Dlatego trzeba miec troszke wprawy i cierpliwosci.
lukasz_1986 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Ale czym to regulować? śruby od ramki są stożkowe, wkręcając ramka sama sie pozycjonuje...
lukaszooo Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 No nie przesadzaj masz tam jakies 0.5 cm ruchu. Druga sprawa to ramka moze byc krzywa.
lukasz_1986 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Była prosta a nie jest po strzale tylko po złym zakręceniu. Moja ramka jest tak jakby górą za bardzo pochylona w stronę karoserii, nie wiem jak mam to ustawić tymi śrubami...
lukaszooo Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Opisałem ci jak. zdejmij boczek to zobaczysz.
Rekomendowane odpowiedzi