LoboV 0 #1 Napisano 10 Luty 2016 Ponieważ niedawno dałem ciała i za długo jeździłem na mixie płynu zimowego z wodą (ok 10% wody), przyszło -10'C i poszedł się paść prawy sprysk reflektora. Objawiało się to znaczeniem terenu pod zderzakiem i wyglądało trochę nieelegancko Zakupiłem spryskiwacz na Allegro (coś ok 100zł) i dziś zabrałem się za wymianę. Dostęp jest bardzo dobry. Trzeba zacząć od zdjęcia maskownicy halogenu i można śmiało wkładać rękę do środka. Należy wcześniej jeszcze otworzyć klapkę w zderzaku i czymś ją zablokować: Następnie wciskamy śrubokrętem dwie zapadki - jedną u dołu, drugą u góry spryskiwacza: Po zwolnieniu zatrzasków wpychamy całość do środka i wyjmujemy dołem, obok halogenu. Odpinamy rurkę zwalniając najpierw biały zatrzask. Zapinamy do rurki nowy spryskiwacz i montujemy wszystko w odwrotnej kolejności. U mnie nowy sprysk blokował się na zaślepce i nie chował po otwarciu. Pomogło podcięcie plastikowego pierścienia który zawadzał i wyrównanie pilnikiem. Spryskiwacz z Allegro nie jest tak dobry jak oryginał - oprócz psikania na reflektor pryska też trochę do przodu (filmik poniżej) i nie daje się tego wyregulować Chyba spróbuję założyć dysze ze starego.Tak to wygląda po montażu: A gdyby ktoś tak jak ja był ciekaw co jest w środku to proszę Ciekawostka - ta zielona uszczelka była cała uwalona w jakimś białym osadzie ze zbiornika Pozdrawiam. I nie szparujcie jak ja na płynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekmw2 0 #2 Napisano 15 Marzec 2016 Witam mam pytanko czy spryskiwacz 8K0955102B Będzie pasował w miejsce 8K0 955 102A Bo na zdjęciach wyglądają inaczej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszGDA 0 #3 Napisano 25 Listopad 2017 A który pierścień przycinałeś żeby się schowały? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1980 0 #4 Napisano 5 Kwiecień 2018 W dniu 25.11.2017 o 13:23, MariuszGDA napisał: A który pierścień przycinałeś żeby się schowały? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1980 0 #5 Napisano 5 Kwiecień 2018 Też jestem ciekawy co konkretnie trzeba podpiłować wiele osób pisze że klapke ale które konkretnie miejsce. Za odp.dziękuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dario80 0 #6 Napisano 14 Sierpień 2018 który pierścień piłowałeś u mnie też blokuje się o klapkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piolux1989 0 #7 Napisano 13 Październik 2018 też jestem ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ju86 0 #8 Napisano 6 Grudzień 2018 Witam co może być powodem jeśli spryskiwacze wysuwają się a nie spryskuja lamp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach