Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN czas wymienić wtryski? Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Byłem na hamowni już drugi raz, serie powienien mieć 110km, wypluł 104km ledwo. Chciałem zrobić mu chipa, ale kolega mówi, żeby zrobić wtryski, a potem chipa, że jak nie są wtryski zrobione to mi nie zrobi chipa. Same końcówki wstawić 216 poleca. Czy to dobry wybór i czy to przez te wtryski może mieć problem z tym ubytkiem mocy?

Dodam ze przy około 4tys obrotów potrafi zadymić. I nieraz czuje podczas przyspieszania, ładnie jedzie i jest moment w którym tak jakby odcinało coś i zaraz jedzie normalnie, a czasem taki mułowaty jest.

Co polecacie??

Opublikowano

Polecamy zrobić logi. To nie musi być wina wtrysków, równie dobrze turbo może nie domagać. Te silniki nawet z dużym przebiegiem i w serii wypluwają ponad 110km

Opublikowano
  • Autor

Turbo dobrze reaguje na gaz i wg. Sprawdzali je komputerem

Opublikowano

A przepływka? Dolot szczelny?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Przepływka jest ok mówili bo sprawdzali, dolot też raczej szczelny

Opublikowano

Skoro masz słabe wtryski, a chcesz zrobić program i reszta jest ok to wkładaj 216, za jakiś czas turbo AWX i będzie ogień :)

Opublikowano
  • Autor

1100zl za końcówki wtrysków to dobra cena?

Opublikowano

Wydaje mi się, że da się taniej kupić, ale to też zależy od firmy Firady są chyba tańsze, a Bosch droższe teraz już nie pamiętam mogłem coś pokręcić. Skąd mają być te wtryski?

Najlepiej brać wtryski od cowboy'a z forum golfa.

Opublikowano

Jak kolega wyżej pisał, na forum golfa jest wątek grupowego zakupu wtrysków od cowboy'a.

Na końcówkach boscha trzeba liczyć 1000-1100zł, starczają na jakieś 250-300tys. km

Na końcówkach 7diesel lub polskich WZM przejezdzisz 150 max 200tys. km

Ja kupowałem od cowboy'a 216 na końcówkach 7diesel, autem i tak pojezdze jeszcze jakieś 4-5 lat więc nie widziałem sensu wykładać tysiaka na wtryski.

Odsyłając swoje wtryski zaoszczedzisz 150zł, warunkiem jest jeszcze żeby korpusy nie były skorodowane.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Hezen

Opublikowano

Witam sluchajcie man pytanie z innej beczki, mam zawias 1bv s line w audi b8 avant 2,0 tdi i chciałem obniżyć go jeszcze o 10mm czyli w sumie 30mm i zmieniłem sprężyny wczoraj na apex nr kat 10-7340 30/30 i auto opadło z przodu jeszcze 25mm a powinno 10mm a tył poszedł do góry 10mm co tu zrobić żeby zostawić amory z 1bv i jakie sprężyny wrzucić żeby było 30 mm? Proszę o pomoc

Opublikowano

Po pierwsze to zadaj pytanie w odpowiednim dziale

Opublikowano
  • Autor

Koleżka z soft-Car z Gdańska mówił, ze gdzieś wysyłają do Warszawy czy gdzieś. I tam oni sprawdzają, wymieniają te końcówki i odsyłają mu.