MichałA4 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam Panowie dzisiaj w trasie auto wyrzuciło mi płyn chłodzący z układu, temperatura taka jak zawsze 90 st, silnik cały uwalony płynem po prawej stronie stojąc przodem do auta, miałem na szczęście że sobą 5l wody to go poczestowalem i ku mojemu zdziwieniu nic nie leci żadnego wycieku, macie może pomysł co może być grane? Skąd ten płyn wyciekł? Wody weszło jakieś 3l do układu.
MichałA4 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Opublikowano 13 Lutego 2016 Tez mi to do głowy przyszło tylko pytanie why... I co z tym zrobić
Makale Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Robiłeś test na obecność spalin w wodzie ? Nie masz swątu lub plam od oleju w płynie ?
MichałA4 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiesz płyn w zbiorniczku jest czysciutki nic nie wskazuje na obecność oleju, a podpowiesz jak zrobić test na spaliny?
Jakub_electronic Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 wjedz gdzieś na kanał i zobacz od spodu czy gdzieś nie wycieka
szakal222 Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 Korek 35 zl wymien bo lubia sie sypac
Makale Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Test na obecność spalin kupisz w sklpie z częściami samochdowyami. Jest instrukcja.
MichałA4 Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam po pewnym czasie, auto już naprawione, po wjechaniu na podnośnik okazało się, że uszkodzony jest wąż od chłodnicy oleju, niestety dostępny tylko w ASO , żeby było śmieszniej był tak uszkodzony, że auto po 2 godzinnej jeździe nie zwaliło ani kropli płynu, a stojąc przez noc na parkingu litr poszedł w glebę. Tak że potwierdza się jedna sprawa trzeba dokładnie przeglądać przewody przy podobnych sytuacjach. Pozdrawiam dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi