Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Buczenie przy 1800 obr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Moja niunia znowu mnie zdenerwowała. Autko między 1800 a 1900 obr. buczy nie zależnie na którym biegu,na luzie też. WAG pokazał błąd czujnika poduszki silnika jedna z nich delikatnie puszcza olej. Czy przyczyną tego może być jeszcze coś innego :mysli:

Opublikowano

tak moze byc zanieczyszczony nastawnik pompy wtryskowej koszt czyszczenia u mechaniora to ok 300 zł.

Opublikowano

tak moze byc zanieczyszczony nastawnik pompy wtryskowej koszt czyszczenia u mechaniora to ok 300 zł.

jakiej pompy wtryskowej... w AWX ? :gwizdanie:

Opublikowano

racja nie popatrzyłem pompowtryski

Opublikowano
  • Autor

a mogą to byc pompki :confused4:

Opublikowano

A jaki masz przebieg?? rzeczywisty oczywiście :>

Opublikowano

w silniku z pompowtryskiwaczami ???? :cool1::decayed:

sprawdz mocowanie elementow wydechu, pomiedzy poszczegolnymi jego czesciami a takze do nadwozia.

obmacaj czy nie poluzowala sie oslona silnika

Opublikowano

Ja stawiam na łącznik elastyczny rury...powyżej przebiegu 300tys u mnie w byłym pasku tak zaczęło buczeć...przez łącznik wywaliłem kata, wymieniłem całe mocowanie wydechu a to łącznik, na bank nie jest to przez poduszke silnika..

Opublikowano

plecionka to tez bardzo dobry trop

Opublikowano
  • Autor

plecionka jest dobra( rura )ten trop już sprawdzałem wszstko ok autko ma 180000 Jedna poduszka jest delikatnie zasmarkana reszta wszystko supa

Opublikowano

podlacze sie do tematu... u mnie rowniez przy obrotach od 1800-2000 dziwne buczenie i delikatne przenoszenie dragan na kazdym biegu. W pozostalym zakresie silnik pracuje ok, ma swoja moc, na biegu jalowym wszystko ok :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

U mnie od niedawna podobnie, doszedł ktoś jaka jest przyczyna ?

Opublikowano

Wymiencie plecionke...ona wyglada ładnie pieknie a własnie przy tych obrotach rura najbardziej sie trzesie i przenosi to na bude...

Opublikowano

Dzięki, jutro podjadę do speca od tłumików, zobaczymy ile mi wyliczy za tę przyjemność :naughty:

Opublikowano

Wymiana w dobrym warsztacie to od 200 zł. A radze tego nie robić u pierwszego lepszego bo to trzeba ja prosto wspawać zęby nie było naprężeń bo po wspawaniu może być gorzej niż przed :polew:

Opublikowano

Dzięki, jutro podjadę do speca od tłumików, zobaczymy ile mi wyliczy za tę przyjemność :naughty:

jak wymienisz to daj znac czy pomoglo :D

Opublikowano

Spokojnie... koleś ma firmę ponad 10 lat, i tylko wydechami się zajmuje, więc to dla niego bułka z masłem. jeśli to faktycznie ta przyczyna :tongue4:

Opublikowano

weź pod uwagę również poduszkę silnika bo to też może być przyczyna choć bardziej stawiam na układ wydechowy :cool1:

Opublikowano

Byłem u gościa od wydechów, ten łącznik to wielce prawdopodobna przyczyna ... umówiłem się na poniedziałek rano na wymianę, koszt 160zł

Opublikowano

Panowie mam podobny problem- po wypadku autko zaczęło buczeć w okolicach 1400-1800.

Szczegółowo sprawe opisałem tu: http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_dziwne_buczenie-t24532.0.html;msg659088#msg659088

Proszę o porade