alf Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Jestem zagranicą a silnik fiksuje. Jak dodam gazu to auto przestaje jechać, jak zdejmę nogę i ponownie dodam gazu jedzie normalnie. Auto nie gaśnie, zapala normalnie. Nie wiem czy ma to związek ale jadąc na autostradzie wskazówka temperatury sobie chodzi czasami w dół i do góry. Stawiałem na termostat ale może jakiś czujnik ? Nie mam jak podpiąć pod kompa. Może ktoś przerabiał podobny problem.
lukaszooo Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Czujnik temperatury plynu, do sprawdzenia przeplywomierz.
alf Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Opublikowano 17 Lutego 2016 Udało mi się dzisiaj podpiąć pod kompa i wyskoczyło: 00777 - Accelerator Position Sensor (G79) 27-10 Implausible Signal - Intermittent Czy to jest czujnik położenia pedału gazu ?
lukaszooo Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Problem dosc powszechny w b5 przewanie chodzi o wilgoc w ecu, na forum jest obszerny temat dotyczacy tego problemu.
mat994 Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Tak, Czujnik pedału gazu. Włącznik światła stop do sprawdzenia . Poproś kogoś by sprawdził czy świeci Ci sie stop zanim Ci ktos w tyłek wjedzie.
alf Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Miałem wymieniany ten czujnik w Czechach bo mi wysiadł ale dokulałem się na wolnych obrotach do warsztatu. Wchodził w tryb awaryjny i tylko na wolnych obrotach bez dodawaniu gazu można było się dokulać.Żeby dostać się do tego czujnika zdemontowali pedały. Czujnik wymienionny na używke bo orginalny VW zaśpiewali 650e. Wykasowałem błąd i przejechałem 700 km i jest ok.. Błąd pojawił się po wymianie po przejechaniu ok 2000 km. Może tym razem to wilgoć, zobaczymy. Edytowane 20 Lutego 2016 przez alf
Rekomendowane odpowiedzi