Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rysa! Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)
Pilnie potrzebuje pomocy moja audiczka została oznakowana na parkingu przez kogoś.. nie znam człowieka ale chętnie bym się dowiedziała kim jest;/ Pomoc potrzebna w zakresie zrobienia czegoś z tym???? Mam wykupione Mini casco w PZU ale raczej mi pewnie nic nie wypłacą;( Reszta na zdjęciach.. rysy są pod czujnikiem na zderzaku tylnym..

12742576_990709331011018_87888565674589012734214_990709334344351_393436596277802

Edytowane przez Karolina Izabella Anna

Opublikowano

Ktoś czymś ostrym to potraktował. Przy tej głębokości rysy w grę wchodzi jedynie naprawa lakiernicza. Uszkodzenie w sumie niewielkie i na spokojnie w kilka godzin (wliczając schnięcie materiałów) do ogarnięcia.

Opublikowano
  • Autor

A na upartego mogę sama to zrobić? kupic bazę,lakier z utrwadzaczem położyć kilka warstw a później na końcu pasta polerską? I tak z czystej ciekawości pytanie ile lakiernik krzyknie za taką przyjemność:)?

A na upartego mogę sama to zrobić? kupic bazę,lakier z utrwadzaczem położyć kilka warstw a później na końcu pasta polerską? I tak z czystej ciekawości pytanie ile lakiernik krzyknie za taką przyjemność:)?

Ktoś czymś ostrym to potraktował. Przy tej głębokości rysy w grę wchodzi jedynie naprawa lakiernicza. Uszkodzenie w sumie niewielkie i na spokojnie w kilka godzin (wliczając schnięcie materiałów) do ogarnięcia.

Opublikowano

Raczej nie warto. To trzeba zeszlifować ewentualnie przyszpachlować bo zadrapanie głębokie. Zakup materiałów, niefachowa robota i pewnie marny efekt, nie opłaca się. lepiej już kup farbę do zaprawek z pędzelkiem. Taniej a efekt ten sam.

Najlepiej do lakiernika.

Opublikowano
  • Autor

Ile weźmie lakiernik tak mniej więcej?

Raczej nie warto. To trzeba zeszlifować ewentualnie przyszpachlować bo zadrapanie głębokie. Zakup materiałów, niefachowa robota i pewnie marny efekt, nie opłaca się. lepiej już kup farbę do zaprawek z pędzelkiem. Taniej a efekt ten sam.

Najlepiej do lakiernika.

Opublikowano

lakierowanie spot - około 250-500zł
lub cały zderzak tez pewnie z 300zł

Opublikowano
  • Autor

lakierowanie spot - około 250-500zł

lub cały zderzak tez pewnie z 300zł

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

dolicz do tego +/- 50-100zł za przygotowanie do lakierowania, naprawe tego ubytku i sciągnięcie oraz założenie zderzaka

lubią za takie pierdoły pare groszy więcej wziąść

Opublikowano

Jak już to wziąć i to normalna rzecz. Jak klient przywozi sam zderzak płaci za malowanie zderzaka.

Opublikowano

Szukaj zakladu swiadczacego uslugi Smart Repair...

Ja mialem bardziej niz Ty porysowany bok i robilem tu: http://detailking.pl/page/26/smart-repair

Tu masz jeszcze film jak taka naprawa wyglada:

Powodzenia, w twoim przypadku naprawa powinna byc prosta i wzglednie tania.

Opublikowano
  • Autor

Super! Dzięki za radę:) W Częstochowie nie wiem czy będzie taki zakład, ale poszukam:-)

Szukaj zakladu swiadczacego uslugi Smart Repair...

Ja mialem bardziej niz Ty porysowany bok i robilem tu: http://detailking.pl/page/26/smart-repair

Tu masz jeszcze film jak taka naprawa wyglada:

https://www.youtube.com/watch?v=JdJ2cMiKkgc

Powodzenia, w twoim przypadku naprawa powinna byc prosta i wzglednie tania.

Opublikowano

Jak już to wziąć i to normalna rzecz. Jak klient przywozi sam zderzak płaci za malowanie zderzaka.

Dzięki za poprawke, owszem jak klient sam przywiezie to dzieje się dokładnie tak jak mówisz, lecz z góry założyłem, że Karolina nie będzie sie z tym cackać i odda całe auto żeby panowie lakiernicy sobie już radzili i uznałem, że warto wspomnieć o tym dodatkowym koszcie o którym blacharze/lakiernicy lubią informować dopiero przy odbiorze.

Opublikowano

Podepnę się pod temat :hi:

U mnie podobna sytuacja

da18140bbab1781c.jpg

47d97352a8acc069gen.jpg

Jak myślicie, jest możliwość odratowania tego maszyną czy od razu oddać na lakierowanie "smart"?

Edytowane przez xMarcin95x

Opublikowano

Przetarte do podkładu -- tylko malowanie u lakiernika.