Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Można przeprogramować licznik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jeżeli zakupię licznik z fisem od benzyniaka, a mam ropniaka to można taki licznik przeprogramować na mój silnik? Domyślam się że tak. Co do tego potrzebuję? Jak to wygląda i jak z ustawieniem przebiegu bo to pewnie też nie jest trudne jak zwykły janusz w komisie przestawia. Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Tak wszysto da się zrobić. Potrzebujesz kabel vag kkl oraz programy vag k+can comander do zmiany przebiegu i wsadu oraz vag com lub vcds do zaprogramowania.

Edytowane przez marcin_franz

Opublikowano
  • Autor

Aha oki, a co z innymi rzeczami jak np. brakiem kontrolki swiec zarowych i innych rzeczy które disael ma a nie ma benzyna?

Opublikowano

Zmienia się tarczę oraz wsad i już wszystko działa poprawnie.

Opublikowano
  • Autor

Zmienia się tarczę oraz wsad i już wszystko działa poprawnie.

@marcin_franz mogłbyś mnie zarzucić linkiem jak się dokładnie przeprogramowuje taki licznik, zmienia przebieg, mam kabel vag i jestem ciekaw czy podołam znalazłem taki licznik sobie pasujący do mego przedlifta z full sprawnym fisem tylko od benzyniaka wlasnie i tak sie zastanawiam czy podołam ;d, tarczki mogę przełożyć z swojego zwykłego bezfis-owego? I tak się zastanawiam jeszcze ogolnie co ten fis daje XD? Tzn rozwijam co on może wyświetlać, co mogę pod niego jeszcze podłączyć jakie czujniki itp. Jeżeli np, nie mam czujnika temperatury to jak załatwie taki czujnik czy on mi to będzie wyświetlał? Czy jak podrzuce jakieś kabelki od średniego spalania i średniuej prędkości czy takie rzeczy da rade dorobić do tego licznika w najuboższej przeliftowej wersji b5? Dorzucam zdjęcia licznika:

http://c.allegroimg.pl/original/07/60/04/77/59/6004775932
http://c.allegroimg.pl/original/07/60/04/77/59/6004775932_1
http://c.allegroimg.pl/original/07/60/04/77/59/6004775932_2

Edytowane przez sycuu

Opublikowano

A nie lepiej polifta wsadzić...

W nim też pokaże Ci spalanie, temp. itd.

Opublikowano
  • Autor

a generalnie to wejdzie od polifta @Fazii?

Bo z tego co tutaj rozczytałem się to nie za bardzo bedzie pasował

Jeżeli przedliftowy nie pokazuje spalania temp. i innych tym podobnych rzeczy to po co ten wyswietlacz.... bo wszystkie inne kominikaty mam w kontrolkach?

Opublikowano

Wszystko opisane tu

https://www.dropbox.com/s/vx50nzm250gm8rv/Audi_A4_wymiana_licznika_95_na_00%281%29.doc?dl=0

Spalanie, temperature będzie Ci pokazywać trzeba tylko odpowiednie sygnały doprowadzić do licznika.

Wszystko opisane jest na forum wystarczy trochę poszukać i zagłębić się w temat.

Edytowane przez Fazii

Opublikowano
  • Autor

Licznik muszę też zakupić rozumiem od polifta wraz z kostkami i przelutować je wszystkie. Myślę że zostawię to sobie na lato, jak będzie cieplej i będę miał więcej czasu, dziękuje bardzo za pomoc, Pozdrawiam