Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy Sylwestrowej🥂🎇 ​
IGNOROWANY

Wymiana oświetlenia tablicy rej z niespodzianką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Temat już był podobny i o tym dobrze wiem ale chce opisać co zrobiłem ze względu na Januszowe odkrycie :grin: Dziś podjąłem się przerobienia oświetlenia tablicy rejestracyjnej, gdyż moc oświetlenia była taka sobie i jedna lampa nie świeciła za co na początku winiłem żarówkę ale jak się okazało nie ona była powodem.

Za wymiennik zwykłych żarówek użyłem Can Bus 36mm 3xled

729265340e9aa10a.jpg

Niestety musiałem całkiem zdemontować tablice rejestracyjną gdyż mi przeszkadzała w wyjęciu światełek.

Po wyjęciu pierwszej lampki, przeczyszczeniu i założeniu nowego świecidełka pomyślałem że łatwo pójdzie lecz Janusze elektryki samochodowej czychają :D wyjmując 2 lampkę trochę się zdziwiłem... :facepalm:

5beb4ec963c63ca4.jpg

1j822x.jpg

Jakby ktoś nie zauważył to w lampce jest nawalone kleju na ciepło i zamiast jednego pinu jest wsadzony drut miedziany i to dość długi i gruby :grin: jak to zobaczyłem to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać, a wtyczka też była przerobiona specjalnie na potrzeby druta i zamiast miejsca na pin, wystawał z niej kabelek :kox:

Kupiłem nową lampkę na szrocie i chciałem zrobić jakoś tą wtykę, odwinąłem czarną taśmę która osłania kabelki, patrze i nie wierze po raz x :lol:

d784bbe1d652aebd.jpg

okazało się że ktoś po prostu sobie wyciągną gniazdo dla pinu, przylutował kabelek i wypuścił go miejscem w którym powinna się znajdować to gniazdo a całość owiną taśmą :facepalm: śmiech był ale w sumie dzięki temu miałem mniej roboty bo włożyłem to gniazdo na swoje miejsce we wtyce, nową lampkę zaopatrzyłem w Can Bus'a i wszystko na miejsce jak powinno być i powiem szczerze że efekt całkiem fajny

d7538ac7b18ab0d3.jpg

Zdj robione w szarówkę więc nie widać jeszcze aż tak dobrego efektu ale jest ideolo :banan: autko brudne strasznie wiec też efekt psuje :(

I oczywiście Ramka Klubu :D

Edytowane przez Delta