Michałzxc Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam ma pytanko gdyż od czasu do czasu zaśmierdzi mi sie olejem w środku niby oleju na miarce nie ubywa wymieniłem uszczelkę pod pokrywa zaworów ne erlinga ale nadal dziś poczułem zapach oleju w środku co możne być przyczyna?
tomeks80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Uszczelka pod napinaczem łańcucha do wymiany Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Michałzxc Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Duzo to roboty z tym? Na 100% to jest przyczyna?
zwiadowca85 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Może to byc jeszcze uszczelka pokrywy zaworow jak robic to od razu obie i powinno byc po klopocie
Michałzxc Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Pod pokrywa zaworów wymieniłem dwa dni temu :/
tomeks80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Mi to zajęło ok 1h koszty 25 zł tylko potrzeby jest przyrząd vag 3366 do ściśnięcia napinacza ją nie miałem więc musiałem go zrobić samemu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Michałzxc Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Mi to zajęło ok 1h koszty 25 zł tylko potrzeby jest przyrząd vag 3366 do ściśnięcia napinacza ją nie miałem więc musiałem go zrobić samemu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jak go zrobiles?
tomeks80 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wzorowałem się na tych zdjęciach z Neta Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Michałzxc Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wzorowałem się na tych zdjęciach z Neta Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka ladny rysunek tylko nie wiem czy ja to ogarne ;/ jutro bede probowal zrobic cos takiego ;D dzieki wielkie za pomoc ;D
punkforever Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Wszystko pięknie, ładnie ale przy wymianie uszczelki pod napinaczem trzeba uważać na kilka rzeczy: Napinacz należy ściskac powoli i nie do maksymalnego wciśnięcia Po ściśnięciu i podniesieniu napinacz trzeba go dokładnie umyć i sprawdzić stan sitka na kanale olejowym pod spodem. Każdorazowe ściśnięcie używanego napinacza z przebiegiem 1xxtys wiąże się z ryzykiem jego uszkodzenia... Miałem już kilka przypadków, że po wymianie uszczelki napinacz zaczynał grzechotac przy odpaleniu...
tomeks80 Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Przy odpaleniu to nowy też zagrzechota bo olej schodzili wiem bo miałem passata 1.8 t z salonu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
punkforever Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Przy odpaleniu to nowy też zagrzechota bo olej schodzili wiem bo miałem passata 1.8 t z salonu Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wiem, że to "normalne" jest o tym nawet TSB od VW... Pytanie do jakiego stopnia grzechotanie przy odpaleniu jest normalne. Mówię o tym że używany napinacz po spięciu może grzechotac bardziej niż wcześniej...
Rekomendowane odpowiedzi