Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Krótkie pytanie o trójnik cieczy a AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Konkretne krótkie pytanie. Kupiłem króciec wody do AEB (ten z tyłu silnika), w zestawie były oringi na dwa czujniki, rurę metalową wchodzącą z prawej strony i sam oring trójnika w miejsce styku z silnikiem. Nie wiem dlaczego ale nie było oringu przewodu z dołu trójnika. Bodajże do nagrzewnicy idzie. Sam trójnik przykeciłem wcześniej smarując trochę silikonem. Ten dolny przewód wsunąłem bez zbytniego oporu i zablokowałem zawleczką. Żadnych opasek skręcanych. Powiedzcie czy dobrze zrobiłem czy jednak tam jakiś oring nowy powinien iśc ? Dzięki za pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Bo pewnie oring od przewodu nagrzewnicy był w środku "trójnika". Jak nie leci to OIL ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bo pewnie oring od przewodu nagrzewnicy był w środku "trójnika". Jak nie leci to OIL ;)

Dzięki za odpowiedź. Nie wiem jeszcze czy nie leje :D Jutro się dowiem. Ja tam widziałem jakiś oring w tym przewodzie,

No i znowu cieknie :D pomiędzy blokiem a króćcem. Zamówiłem nowy ori w aso 67zł oringiem, zobaczymy na ile ten starczy :D

Opublikowano

Ten oring lubi wyskakiwac przy zakladaniu tego trojnika do glowicy. Moze sie podwinal

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ten oring lubi wyskakiwac przy zakladaniu tego trojnika do glowicy. Moze sie podwinal

Ja go zwilżyłem silikonem od strony plastiku własnie po to żeby mi się nie zsunać. Plastik c**j...y i tyle. Czuć nawet różnice w wadze produktu ori a produktu meyle.

Opublikowano

No sa gorszej jakosci . Ja kupilem zamiennik ale na szczescie bylo wszystko ok ;)

Opublikowano

Ile kosztuje oryginalny trójnik, jakieś zabójstwo cenowe?

Wymiana mocno upierdliwa?

Opublikowano

Ile kosztuje oryginalny trójnik, jakieś zabójstwo cenowe?

Wymiana mocno upierdliwa?

Koszt nowego u mnie w ASO z uszczelką to 63zł. W innych kosztuje ok 67 i czasem jest bez uszczelki. Nie wiem od czego to zależy. Co do wymiany. Trochę tam ciasno ale jest to do ogarnięcia w garażu czy tam na podwórku. Skołuj se jakąś rynienkę/pojemniczek bo trochę płynu wyleci. Jak masz założoną osłonę pod silnik to poleci na osłonę :D. Pozdro