MariuszKoz Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Panowie, pomóżcie, bo nie chcę wywalać kasy na próżno. Mam możliwość zakupu alusów pochodzących z A3 2012 5 x 112 otwór centrujący 57, ET 33. Czy będą pasować do A4 B7? Sprzedawca twierdzi, że tak, ale wolę się upewnić, bo to kilka ładnych stówek kosztuje.
black4 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witaj, Kolego oprócz otworu centrującego 57,1 mm i ET 33 podaj jeszcze szerokość felgi. Jeśli jest to 7,5 cala lub 8 cali to wejdzie spokojnie i nawet będzie nieżle "odsadzona" od piasty. PS. Sprawdź czy to na pewno oryginały bo ori felgi w A3 miały z reguły ET między 52 a 56, Pozdrawiam!
MariuszKoz Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Są to felgi firmy Alutec. Jeszcze jedna rzecz. Dopiero teraz doczytałem, że felgi mają szerokość 8,5". Ja mam opony 205. Felga może być za szeroka, prawda?
black4 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witaj, Czyli jednak nie są ori. Przy szerokości 8,5 cala i ET 33 może już być za szeroko i przycierać. Pytanie jaką gumę wsadzasz? Do B6/B7 wchodzi bez problemu 8,5 przy ET37-38, Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi