MetylMetanol Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam wszystkich! Mam nadzieje, że nie powtarzam tematu. Jestem nowy zarówno na tym forum jak i w grzebaniu przy aucie, wiec proszę o wyrozumiałośc ;____;Auto o którym będę tu pisać to A4 B5 1.8T AEB. Obenie mam problem (mam nadzieje, że nie kilka) i jest to albo turbina (slyszałem że tak może byc), albo łańcuch razem z napinaczem łączący wałki rozrządu.Przy dodaniu gazu i kiedy juz schodzi z obr słychać jakby gruchotanie łańcucha własnie w okolicy gdzie on się znajduje. Silnik klekocze, czasami na zmiane z normalną pracą bez klekotania. Tutaj właśnie mam nadzieje, że nie są to dwa problemy, gdyż z wydechu czuć olej, sam samochod ani troche nie wykazuje współpracy do wyprzedzania (jedzie jak wolnossący benzyniak o pojemności 900ccm albo gorzej). Padniete turbo to jedna z rzeczy która mi przychodzi do głowy w tym wypadku. Dodam ze olej bierze od czasu założenia instalacji LPG (sierpień 2015).Miał może ktos podobny problem? Ja myślę że to mogą być obie te rzeczy. Terkoczący łańcuch był ze mną od dnia zakupu, a moc traci od niedawna.
Rekomendowane odpowiedzi