gados82 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Hejka Dziś udało mi się podłączyć do RNS-E wejście AUX Efekt końcowy wygląda tak Co było potrzebne do tego 1. ZŁĄCZE ADAPTER AUX AUDI RNS-E - na allegro 39zł złoty 2. WEJŚCIE WTYCZKA AUX IN 5M0035724 VW SEAT od 29zł 3. Ewentualnie wtyczkę do wejścia do kostki nr katalogowy wtyczki 8K0973754. Ja zastąpiłem wtyczkę tą 4 pinową wtyczką wyjętą ze starego kompa, ewentualnie pasuje też wtyczka 4 piny od cd-romu 4. Opis pinów wejscia aux. 1pin media R+ 2pin MASA 3pin media L+ Jak się zabrać do tego 1. Wyciagamy RNS-E 2. Podnosimy mieszek gałki zmiany biegów 3, Odkręcamy dwie śruby od popielniczki i luzujemy ją nie trzeba wyciagać kabel da radę przepchnąć pod popielniczką 4. Podnosimy zaślepkę tunelu pod hamulcem ręcznym 5. Przeciągamy kabel i wystawiamy w gotową dziurkę w tym miejscu 6. Ucinamy koncówkę jack zarabiamy 3 kabelki do 3 pinów w kostce AUX 7. Troszkę trzeba powiekszyć dziurę w tunelu na kostke AUX żeby łądnie weszłą cała 8. Kodowanie RNS_E http://mr-fix.pl/wpis/audi-rns-e-aktywacja-aux-in/ Audi RNS-E aktywacja AUX-IN – kodowanie Wchodzimy w moduł [37 – Navigation]. Przechodzimy do kodowania i odczytujemy jego wartość. Będzie to liczba składająca się z ciągu siedmiu cyfr. Pierwszą cyfrą powinno być 0, więc niektóre interface’y mogą ją ignorować wyświetlając jedynie kolejne 6 cyfr. Spisujemy kodowanie i sprawdzamy cyfrę szóstą (drugą od końca). Zmieniamy cyfrę szóstą (drugą od końca) na 5 (w przypadku braku tunera radia satelitarnego) lub 6 (w przypadku, gdy system RNS-E jest wyposażony w tuner radia satelitarnego). Kodujemy system RNS-E nowym kodem. I działa Koszt minimalna Opcja bardzo przydatna Mam nadzieje że w miarę jasno wytłumaczyłem Jak coś to piszcie Edytowane 2 Marca 2016 przez gados82
szeryf Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Nie boisz się że jakiś syf Ci naleci w to gniazdo?
gados82 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Opublikowano 15 Marca 2016 Mam na stale podłączony kabelek. Wiec nie ma opcji. Na upartego można zaslepic stara wtyczka jack ucieta przy samym koncu Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Tom A4 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 po co kolejny temat jak tu jest wszystko ?http://a4-klub.pl/index.php?/topic/130457-wejscie-aux-dla-rns-e/
krzysiekczerniejewski27 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 mam takie pytanie bo sie nie znam czy mozna pod rns-e podlaczyc ami http://allegro.pl/interface-music-8t0035785a-audi-a4-b8-a5-q5-i5911261005.html zeby to normalnie funkcjonowalo ??
andrzej1130 Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 Siema, Czy byłby ktoś w stanie z okolic Warszawy podłączyć aux, USB, bluetooth w mojej b6 ? Oczywiście nic nie ma za darmo Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi