Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Radio oryginalne Delta działa bez kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam A4B5 rocznik 1994, po spaleniu wnętrza i przelozeniu kompletnej deski z instalacja z innego auta. W tej drugiej desce nie było oryginalnych wtyczek od radia, jednak udało mi się odzyskac te wtyczki z mojego, spalonego auta i odtworzyć przewody po kolorach. Jednak po uruchomieniu wszystkiego, radio można wlaczyc niezależnie od pozycji kluczyka w stacyjce, a nawet z wyjętym kluczykiem. Pytanie - czy tak powinno być oryginalnie? Czy da się może gdzieś coś szybko przepiąć żeby radio włączało się tylko przy włączonej stacyjce? Jeśli nie da się to będę musiał rzeźbić - pociągnąć dodatkowy plus po stacyjce i podpiąć tak żeby wylaczalo się po zgaszeniu auta, jednak może fabryka przewidziała taka możliwość i jest na to jakiś prosty knyf?

Opublikowano

u mnie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio gaśnie ale mogę je włączyć znowu bez kluczyka :)

Opublikowano

No wlasnie czytam ze tak powinno być jak ty masz ale nie wiem czemu u mnie to nie działa.. Może ktoś podpowie które styki stacyjki rozlaczaja się po wyjeciu kluczyka? Kable mam na 99,9% podlaczone tak jak powinny być, radio fabryczne a radio działa non stop jak go sam nie wylacze..

Upewnilem się dziś, mam w czarnej kostce 2 stale plusy i trzeci który zanika po wyjeciu kluczyka a pojawia się po przekręceniu zapłonu, czyli wszystko jak powinno być. Radio jednak działa non stop. Podejrzewam ze radio jest uszkodzone, czy ktoś może cos doradzić?