Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Otworki pod spryski w zderzaku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest fabryczne wejscie na nowa pompke i miejsce zakreslone na wyciecie otworu

a z ktorej strony zbiornika?

Opublikowano

jak patrzysz od czoła zbiornika po podniesieniu maski to jest tam wytłoczone miejsce

ale zbiorniczek musisz miec taki długi i powyginany

bo w tym krótkim tego nie bedzie

Opublikowano

jak patrzysz od czoła zbiornika po podniesieniu maski to jest tam wytłoczone miejsce

ale zbiorniczek musisz miec taki długi i powyginany

bo w tym krótkim tego nie bedzie

ok dzieki, jutro robie ogledziny, zobaczymy co i jak :naughty:

a Ty robiłeś u siebie spryski na lampy?

Opublikowano

robiłem

ale mam zderzak cały z spryskami na sprzedaz jest to zderzak po lifcie bo takie mam auto

Opublikowano

robiłem

ale mam zderzak cały z spryskami na sprzedaz jest to zderzak po lifcie bo takie mam auto

masz moze fotki?, i jaki kolorek?

Opublikowano

czarna perła

Opublikowano

czarna perła

szukałem zderzaka ale pod kolor, a tak z malowaniem to sie nie zamkne w kosztach :confused4:

Opublikowano

52acc0fc8ecf57f4m.jpg

Tak to wyglada bez przylozonego sprysku, nie mam pojecia jak do tego go przymocowac :wallbash:

Co do zbiorniczka to mam od passata b5 (6,5L) i ta pompka, ktora mam teraz u siebie nie podejdzie mi, poniwaz ma od gory taki dzyndzel, ktory wchodzi w zbiornik, prawdopodobnie czujniki wezyk wychodzi w lewa strone :gwizdanie:

W tym pasatowskim mam osobno wtyczke na czujnik :(

Moge zrobic zdjecie jutro jak komus to pomoze... W sumie jesli jest taki 4,5L z dwoma miejscami obok siebie, a nie pod soba to pasowal by mi idealnie :decayed:

Rozwazalem mozliwosc wypalenia dziury w tym malym 4,5L co mam ori u siebie i chyba tak zrobie. Dodatkowego zbiornika nawet 2L niema miejsca zamontowac poniewaz mam ogrzewanie postojowe :(

No i te kabelki i wezyki :( Strasznie krotkie sa i jak wladuje ten dlugi zbiornik to z pewnoscia bede musial przedluzac i nie mam pomyslu jak podlaczyc czujnik :wallbash: :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie ta pompka będzie pasować, ma ktoś może numer takiej pompki?, aha i nikt nie pisał jak wygląda sprawa z zasilaniem tej pompki, idzie z tej od szyb czy trzeba coś rezać??

zapomniałem wkleić linka :doh1:

http://moto.allegro.pl/item555078126_nowa_pompka_spryskiwacza_4a0955651_audi_80_a4_100.html

Opublikowano

panowie ta pompka będzie pasować, ma ktoś może numer takiej pompki?, aha i nikt nie pisał jak wygląda sprawa z zasilaniem tej pompki, idzie z tej od szyb czy trzeba coś rezać??

Ja u siebie chce zrobic zasilanie osobne, myslalem zeby sie podpiac pod wtyczke od halogenow bo po zalozeniu depo nie mam w lampach halogenow :naughty:

Takim sposobem zaoszczedze mase plynu...

Opublikowano

i bedziesz miał oddzielny przycisk do załączenia :naughty: pomysł nie głupi :naughty:

Opublikowano

i bedziesz miał oddzielny przycisk do załączenia :naughty: pomysł nie głupi :naughty:

no ja musiałby ciągnąc cała instalacje do halogenów, bo nie miałem, choć i tak miałem zakładać halogeny to może by i odrazu to wyrezał przy tym :mysli:, tylko czy będzie to chodzić tak jak należy :mysli:

Opublikowano

no ja musiałby ciągnąc cała instalacje do halogenów, bo nie miałem, choć i tak miałem zakładać halogeny to może by i odrazu to wyrezał przy tym :mysli:, tylko czy będzie to chodzić tak jak należy :mysli:

Powinno, jesli podpinasz pod pompke to tam jest przekaznik, ktory podaje prad na druga pompke jesli dluzej trzymasz przycisk od spryskiwania, a jesli zrobisz dodatkowy uklad to sam decydujesz kiedy sobie spryskac lampy a kiedy jest to zbedne...

Ja zakladam po to, ze jak mi gliniarz podejdzie i powie: "Prosze spryskac reflektory" noto nacisne przycisk i spryskam :polew:

Jak narazie halogenow nie zakladam, mam xenony, a poza tym czychaja na nie amatorzy cudzej wlasnosci :gwizdanie:

Opublikowano

Jak będziesz ciągnął przewody to pociąg odrazu drugie do sprysków. Sam myślę nad halogenami bo też nie mam tylko jeszcze się waham czy się z tym bawić.

Opublikowano

Jak będziesz ciągnął przewody to pociąg odrazu drugie do sprysków. Sam myślę nad halogenami bo też nie mam tylko jeszcze się waham czy się z tym bawić.

no ja myślę o takich zwykłych z alle....

http://moto.allegro.pl/item544008179_halogeny_przeciwmgielne_soczewkowe_h3_12v55w_atest.html

ORI to za duży wydatek, a przy okazji rezania nowych kratek się halogeny odrazu wkomponuje :evil:

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item555078126_nowa_pompka_spryskiwacza_4a0955651_audi_80_a4_100.html

Ta pompka co wkleiles linka to jest pompka do szyby a nie do lamp!!! Do lamp daje duzo wieksze cisnienie i dlatego weze maja wiekszy przekroj!!!

Opublikowano

no ja myślę o takich zwykłych z alle....

http://moto.allegro.pl/item544008179_halogeny_przeciwmgielne_soczewkowe_h3_12v55w_atest.html

ORI to za duży wydatek, a przy okazji rezania nowych kratek się halogeny odrazu wkomponuje :evil:

Ja myślę o halogenach z B6 tylko nie wiem czy spasuję je do mojego Riegera.

Opublikowano

a ile by kosztowalo zalozenie spryskiwaczy do b6? i czy trzeba wymienic zderzak?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ta pompka co wkleiles linka to jest pompka do szyby a nie do lamp!!! Do lamp daje duzo wieksze cisnienie i dlatego weze maja wiekszy przekroj!!!

dzieki za info :hi: , szukam i tak calego zbiornika z pompką, ale ceny :wallbash:[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 13:52_________________________________________________kupiłem pompkę sprysków reflektorów, zamiennik 3B7 955 681 :wink4:, jeszcze tylko zbiornik, a po węża wybieram się w piotek do ogrodniczego :tongue4:[br]Dopisany: 03 Marzec 2009, 21:16_________________________________________________orientujecie się czy zbiornik 4,5 litra na dwie pompki od polifta podejdzie p&p do przedlifta? chodzi mi głownie o mocowania

Opublikowano

dzieki za info :hi: , szukam i tak calego zbiornika z pompką, ale ceny :wallbash:[br]Dopisany: 15 Luty 2009, 13:52_________________________________________________kupiłem pompkę sprysków reflektorów, zamiennik 3B7 955 681 :wink4:, jeszcze tylko zbiornik, a po węża wybieram się w piotek do ogrodniczego :tongue4:[br]Dopisany: 03 Marzec 2009, 21:16_________________________________________________orientujecie się czy zbiornik 4,5 litra na dwie pompki od polifta podejdzie p&p do przedlifta? chodzi mi głownie o mocowania

Wklej zdjecie pompy od spryskiwania szyby, u mnie u gory byl czujnik a pompka zamiast wtyczki na 2 zyly miala wtyczke na 3 :gwizdanie:

Nie dalo sie jej zamontowac do zbiornika na 2 pompki bo on ma tak samo jak zbiornik od pasata dodatkowe miejsce na czujnik zamiast czujnika w pompce jak to bylo u mnie w ori :wallbash:

Myslalem, zeby na goraco zrobic tam dodatkowa dziure wlasnie pod moja pompke i to wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem :decayed:

Na zdjeciu ten zbiornik od pasata, widac wyraznie miejsca na pompki i czujnik dodatkowy...

0f68bce7230df33bm.jpg

d34b2339e252aac3m.jpg