Patryk Bielecki Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Witam tak jak w temacie zabieram się za wymianę zawieszenia oraz drążka kierowniczego. Z zawieszeniem sobie poradzę, tylko z drążkiem mam delikatny problem. Jak się do tego zabrać ? I co będzie mi potrzebne, szperałem na forum ale nie znalazłem nic na ten temat.
lutas Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Najtrudniej złapać i odkręcić sam drążek - ponieważ jest tam mało miejsca i normalny klucz nie zmieści się. Jednocześnie musisz oczywiście trzymać przekładnię drugim kluczem. Ja sobie zespawałem klucz specjalny wzorując się na kluczu Hazeta do odkręcania drążków kierowniczych.
jospethe Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Chcesz zmienić drążek czy końcówkę drążka?
Patryk Bielecki Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Końcówki i drążek, podobno jest do wymiany. A klucz jaki będzie mi potrzebny to 38? Czy jakiś inny wynalazek?
lutas Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Klucz na drążek ma rozmiar 38mm, z tym że ja sobie poradziłem w ten sposób że obciąłem i dopasowałem stary płaski klucz 32mm, następnie przyspawałem do niego gniazdo 1/2" na grzechotkę. W konsekwencji zbudowałem coś podobnego do klucza specjalnego Hazet 2526-38.
Patryk Bielecki Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Opublikowano 22 Marca 2016 Ok, dziękuję za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi