Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gwint MTS do B6/B7 - pytanie o popyt :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem przeprowadzić nieformalną mini sondę :)

Jako venom24 oferujemy w sprzedaży zawieszenia sportowe różnych producentów. Głównym naszym produktem jest marka MTS-Technik. Z roku na rok sukcesywnie podnosimy jakość produktów tej marki. W ostatnim czasie wprowadziliśmy m.in. złoty ocynk zapewniający lepszą ochronę antykorozyjną. Nawiązaliśmy też współpracę z renomowanym Eibachem, który produkuje sprężyny do naszych gwintów (na razie do BMW, ale ta oferta ma ulegać poszerzeniu). Chcemy też stale poszerzać wachlarz aut, do których będziemy mieli zawieszenie gwintowane. I tu pojawia się główne pytanie:

Czy zawieszenie gwintowane do Audi A4 B6/B7 spotkałoby się z Waszym zainteresowaniem? Widzę że ilość sztuk poddawanych modyfikacjom jest coraz większa (sam jestem tego przykładem, po przesiadce z VW na A4 :wink: )

Ewentualnej ceny na chwilę obecną nie potrafię jeszcze określić, ale niemal na pewno nie przekroczy ona kwoty 1700 - 2000 PLN. Napiszcie co sądzicie o takim produkcie i czego byście od niego oczekiwali?

Opublikowano

MTS-Technik

Skusiłem się w poprzednim aucie na sprężyny obniżające i nigdy więcej nie kupię MTS technik. Tak jak przednie springi weszły bez problemu tak tylne po pierwsze były fatalnie wykonane zarówno na górze jak i na dole, średnica nijak nie pasowała zamiast oryginalnych sprężyn a po drugie auto zamiast stać równo stało przodem wyżej niż tyłem :facepalm:

Ja nie kupię nigdy więcej

Opublikowano

2 komplety zawieszenia gwintowanego MTS ( jedno w VW POLO 6N drugie w Audi A3 8P Sportback)

Zawieszenie w Polo wytrzymało 2 lata po czym auto na sprawnym zawieszeniu zostalo sprzedane ( wiec moim zdaniem OK )

Zawieszenie w Audi A3 po sezonie zostało zakute w Czesław Customizer i niestety wytrzymało ....300 metrów ...po czym amortyzatory przednie zaczęły strasznie pukać ( po oględzinach w Czesław Customizer diagnoza - amorki skończyły żywot - kosz ) MTSa zastąpiłem KONI i do dziś zestaw śmiga u znajomego.

Kit MTS założony na krótko na A3 8L i tak jak kolega wyżej napisał...miało obniżyc 60/40 a obniżyło tak, że przód stał wyżej ( gwint dobrany wg auta i silnika )

MOJA OCENA - jeżeli chodzi o sam gwint używany jako gwint OK...do zakucia już nie polecę, gotowych KITów też nie polecam....

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie opinie przyjmę na klatę i chętnie poczytam, jednak w temacie zakuwania gwintów pod airride żaden producent nie da gwarancji na długą żywotność zawieszenia.

Opublikowano

Golf III gwint mts nalatane ponad 30 k km w 2 lata do chwili obecnej wszystko okej jak ktoś nie ma mega wymagań to śmiało mogę polecić :)

Opublikowano

Śmigałem Audi A3 8l na gwincie MTS zrobiłem sporo km na nim i szczerze nie powiem złego słowa na ten gwint wykonanie też spoko żadnych problemów nie było, aktualnie śmigam A4 b7 Avant i robię rozeznanie w gwintach szukałem właśnie MTS ale nie znalazłem jeśli się tylko pojawi piszę się na komplet.

Opublikowano
  • Autor

Śmigałem Audi A3 8l na gwincie MTS zrobiłem sporo km na nim i szczerze nie powiem złego słowa na ten gwint wykonanie też spoko żadnych problemów nie było, aktualnie śmigam A4 b7 Avant i robię rozeznanie w gwintach szukałem właśnie MTS ale nie znalazłem jeśli się tylko pojawi piszę się na komplet.

Właśnie takim klientom planujemy wyjść naprzeciw :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy są już jakieś wieści odnośnie w/w gwinta ?

Opublikowano
  • Autor

Jeśli zdecydujemy się na wprowadzenie takiego do oferty (a liczę że tak) to wątpię że uda się nam to w tym roku. Projekt, wykonanie wstępnej wersji, testy, itp itd to niestety proces czasochłonny i żmudny

Opublikowano

A4 B5 sedan, co do kpl spreżyn Mts-40 nie mam zastrzeżeń po trzech sezonach nie pekły :kox:natomiast kupiłem tylne amorki tej firmy i wytrzymały 1,5 roku! gwarancja dwa lata ale jak kupicie to możecie nią sobie podetrzeć bo zawsze cos bedzie nie tak np w tym roku za duzo soli sypali po drogach :kox: Żona w golfie 4 ma kit -40 na razie jeżdzi rok i amory trzymia ale tył nizej siedzi i skrzypi jak drzwi od starej szafy :kox:

Mam nadzieje że pomogłem :hi: