MAx Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 jak by ktos zmierzyl wyskosc od ziemi do najwyzszego punktu (srodka) krawedzi nadkoloa to bysmy mogli to zweryfikowac
Gość spedyt Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 To ja troche inaczej zapytam, jaki standartowo ma prześwit a4 B5 Prześwitu to chyba nikt nie zna a w briefie jest wysokość fabryczna auta U mnie jest taki prześwit na osłonie
Hincó Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 To ja troche inaczej zapytam, jaki standartowo ma prześwit a4 B5 Prześwitu to chyba nikt nie zna a w briefie jest wysokość fabryczna auta U mnie jest taki prześwit na osłonie Obrazek Ok 11 tak? Seria ? Czyli obniżanie 60mm to ponad połowa Ja na parking do szkoły jadąc z pełną ekipą na przerwie przerysowałem brzuchem po koleinach a progi zwalniające mamy takie że tylko sam moge przejechać bez haczenia, albo po krawężniku ;]
Gość spedyt Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Ok 11 tak? Seria ? NIe 11 tylko 7 :twisted: Górna krawędź deski jest na poziomie podłogi kanału A obniżenie mam 60/40
MAx Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 ale Wy to se lubicie utrudniac zycie widze. czy nie porsciej jest zmierzyc od ziemi do najwyzszego miejsca krawedzi nadkola, czyli jego srodka tak jak widac w avatarze spedyta, nie trzeb asie czolagac pod autem ani uzywac podnosnikow i pomiar jest w miare dokladny
Gość spedyt Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 czy nie porsciej jest zmierzyc od ziemi do najwyzszego miejsca krawedzi nadkola To najprostszy sposób ale co on daje? Nikt nie napisał ile jest fabrycznie a kolegów interesuje prześwit Fabryka podaje tylko wysokość auta, a prześwit jest podawany tylko w terenówkach :twisted:
Hincó Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 czy nie porsciej jest zmierzyc od ziemi do najwyzszego miejsca krawedzi nadkola To najprostszy sposób ale co on daje? Nikt nie napisał ile jest fabrycznie a kolegów interesuje prześwit Fabryka podaje tylko wysokość auta, a prześwit jest podawany tylko w terenówkach :twisted: Dokłsdnie o prześwit mi chodiz Co mi po tym wymiarze Maxa ? Czyli seria ile ma? ok 13 ?
MAx Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 czy nie porsciej jest zmierzyc od ziemi do najwyzszego miejsca krawedzi nadkola To najprostrzy sposób ale co on daje? Nikt nie napisał ile jest fabrycznie a kolegów interesuje prześwit Fabryka podaje tylko wysokość auta, a prześwit jest podawany tylko w terenówkach :twisted: Dokłądnie o prześwit mi chodiz Co mi po tym wymiarze Maxa ? Czyli seria ile ma? ok 13 ? bo sam przeswit to tak naprawde Ci nic nie powie i tak musisz odniesc sie do ori i tak. a jak nikomu sie nieche zmierzyc nadkola to tymbardziej ceinko widze z czolagniem pod autem czy tez wjazdem na kanal, po drugie przeswit to najnizej polozony punkt, a to znow komplikuje.Dlatego zaproponowalem te nadkole bo wystarczy by, ze 2 os (dla pewnosic) zmierzyly wys. nadkola a potem sie to odniesie. Po 3 to ja przy moim obnizeniu ok 40mm nei mam tak naprwde na codzien problemow z zahaczaenim trzeb poporstu wziac poprawke na to gdziesie wjezdza i tyle da sie przezyc.Dla mnei najbardziej upierdliwe jest zbyt duzo twardosc zawiasu
Hincó Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Ale ja pytałem o prześwit głównie z perspektywy obniżania zawiasu a nie tego że mam kufer opadniety w audi. I chyba o to Ci chodzi
MAx Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 nie chodzilo mi wlasnei o kwestie obnizania
robertzmudzki Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 ja mam sprezyny do sprzedania 40/40 niemieckie jezdzilem na nich tylko 1,5 miesiaca sa koloru czerwonego jak cos to pytania na priva..
FREDD Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 chcial bym zalozyc do swojego a4 fele 18x8,5 na oponkach 215/40 i do tego obnizyc auto o ok -40mm czy jezdzi ktos z was na takim setupie? da sie tym wogóle jezdzic? moze ma ktos jakies fotki jak to wygląda??
Gość spedyt Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 FREDD Najpierw to trzeba się przedstawić w NEWBIE Te oponki to będą troszeczkę za wąskie do tej szerokości felgi, proponuję odrobinę szersze, obniżenie o 40 m to dobry zabieg dla takich felg. da sie tym wogóle jezdzic? Da się tym jeździć
FREDD Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a dysponuje moze ktoś fotką jak to wygląda?
Gość spedyt Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tak auto wygląda na 18 i wiele więcej jest obniżone http://upload7.postimage.org/590825/photo_hosting.html
Szewczenko7 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Tak auto wygląda na 18 i wiele więcej jest obniżone No tu to Iceman zaszalal i to nie zle :twisted: z ta gleba
Rekomendowane odpowiedzi