Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problemy z kupnem przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam klubowiczów,

Mam problem w mojej nowej audi, chodzi o przepustnicę, której nie mogę dostać, uszkodzona przepustnica uniemożliwiają mi normalną jazdę powoduje masę błędów i coś w niej głośno klapie. Audi a4 s4 8E 2005 2,0 benzyna silnik ALT, jestem w Niemczech i nie mogę dostać nowej, ponieważ bosch już jej nie produkuje numery części 06B 133 062 H lub 0 280 750 088

Byłem w Audi i pytałem to koszt nowej 1159 euro co jest kosmiczną ceną, słyszałem również ze teraz do tych i innych audi produkcją tych części zajmują się vdo i siemens ale również tam nie mogę jej odnaleźć tragedia, jeżeli ktoś coś jest bardziej zorientowany lub miał podobny problem to bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam serdecznie

Maras

Opublikowano

Moze motoitegrator ci pomoze wpisz w google pzdr

Opublikowano
  • Autor

Moze motoitegrator ci pomoze wpisz w google pzdr

kurcze nie ma takiej, ale znalazłem w intercars tylko ze droga jak cholera i nie ma jej na magazynie http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3034301320181-0_280_750_088-przepustnica-powietrza,scr_dItems.html

Opublikowano

Jesteś w DE więc szukaj tam ;)

ebay.de i jest tego trochę:

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=0280750088&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684

A dlaczego chcesz w ogóle przepustnicę zmieniać ?

W PL na pewno by kupił taniej...

Opublikowano
  • Autor

Jesteś w DE więc szukaj tam ;)

ebay.de i jest tego trochę:

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=0280750088&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684

A dlaczego chcesz w ogóle przepustnicę zmieniać ?

W PL na pewno by kupił taniej...

Przepustnicę wykręciłem i przeczyściłem, skalibrowałem wykasowałem błędy i dalej to samo, wydaje dziwne głośne dźwięki, klapotanie w środku, zapala się czek, teraz to nawet obroty skaczą jak oszalałe i sama sobie steruje, odcina mnie i robi sobie co chce gdy naciskam pedał gazu, sprawdzałem na ebay itd, vdo katalog, vemo, bosh, audi, vw i we wszystkich wyszukiwarkach niemieckich części, w bosh kosztuje 749 euro i trzeba zamówić bo nie ma jej nigdzie na stanie, pytałem się również w dużych jednostkach sprzedaży części samochodowych i lipa a tym bardziej gorzej bo jestem w Hamburgu i nigdzie tego nie ma. Znalazłem tylko jedną używaną za 80 euro i będę musiał zaryzykować z używaną, nie mam wyjścia, niestety nie robią jeszcze zamienników do tego konkretnego modelu :( a oryginał jest przerażająco drogi. Na allegro są też od 69 do 150 zł.

Opublikowano

Sam brałem używaną z allegro zapłaciłem 120zł. Ładnie chodzi bez problemów sie obyło.

Opublikowano

Bierz używaną z demontażu z Anglików lub jeśli ktoś ma dużo części do Audi, a nie jak ktoś ma tylko tą przepustnicę w aukcji i będzie dobrze. Awarie przepustnicy zdarzają się stosunkowo rzadko i jest mało prawdopodobne że kupisz uszkodzoną :)

Opublikowano
  • Autor

ok spróbujemy, tylko używana musi być od 2005 roku produkowana w b7 bo przepustnica z takimi samymi numerami

06B133062H 0280750088

do 2004 w b6 raczej nie pasuje, poszukam i napiszę jak to poszło już w wkrótce.