kami050 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Witam , dzisiaj wracając z pracy włączyłem klimatyzację , działała i chłodziła przez ok 7minut , po tym czasie przełączyła się na tryb econ i przestała chłodzić, zauważyłem ,że po ponownym uruchomieniu samochodu działa przez ok. minutę i znów się włącza tryb econ , po podłączeniu do vaga wyskakuje błąd 819-zbyt niskie napięcie, jeszcze w zimie ją testowałem i wszystko było ok , czynnik jest w układzie bo zaworek syczy po naciśnieciu, słyszałem ,że może byc uszkodzony czujnik wysokiego ciśnienia ale gdzie on panowie sie znajduje w a4 b6? byłbym bardzo wdzięczny za wszelka pomoc
GreGoriO Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 z boku chodnicy klimatyzacji, poprawnie zwaną SKRALPACZEM. Sprawdz styki wtyczki.
kami050 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2016 z boku chodnicy klimatyzacji, poprawnie zwaną SKRALPACZEM. Sprawdz styki wtyczki. ok jutro na to popatrze a trzeba cos demontować aby sie do niego dostac? Dzisiaj wyjąłem czujnik , najpierw popuściłem śrubę i wyjąłem wtyczkę , podczas wyjmowania wtyczki zaczęło z niego syczeć tak jakby sie ulatniał gaz, dokreciłem go szybko ale dalej syczał więc go wykręciłem całkowicie, zauważyłem,że były styki zawilgocone, osuszyłem , złożyłem , skasowałem błąd ale dalej nic nie pomogło, czyli ratuje mnie teraz tylko wymiana tego czujnika?, zastanawiam się tylko dlaczego po odpięciu wtyczki zaczęło syczeć z czujnika,nawet jak go dokręciłem, możliwe ,że czujnik się rozstrzelnił? dokładnie z miejsca gdzie jest wciskana wtyczka...
Rekomendowane odpowiedzi