Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie środka lamp+drl w listwie porada o mod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zamierzam pomalować środek lamp przednich bo jedną musiałem rozklejać... Chodzi o czarny środek jaki naj lepiej wybrać matcz czy połysk ?

do tego od razu za jednym zamachem chce zrobić światła drl w listwie a dokładnie taki zestaw:

http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-pasek-kierunkowskaz-i5235998542.html

żeby miały kierunek w sobie:

coś takiego bym chciał:

tyle że na filmiku jest bez kierunku.

Samochód posiadam czarny sedan więc do końca nie wiem czy będzie to fajnie wyglądało co o tym myślicie ?

Witajcie, zamierzam pomalować środek lamp przednich bo jedną musiałem rozklejać... Chodzi o czarny środek jaki naj lepiej wybrać matcz czy połysk ?

do tego od razu za jednym zamachem chce zrobić światła drl w listwie a dokładnie taki zestaw:

http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-led-pasek-kierunkowskaz-i5235998542.html

żeby miały kierunek w sobie:

coś takiego bym chciał:

tyle że na filmiku jest bez kierunku.

Samochód posiadam czarny sedan więc do końca nie wiem czy będzie to fajnie wyglądało co o tym myślicie ?

czy nie ma troche wsi z tymi drl w lampie ? jak to na realu wygląda przy czarnym aucie ?

Opublikowano

Z ciekawości... po rozklejeniu lampy jak bardzo można zaszaleć z malowaniem?
Przykładowo lampa jakaś z allegro http://3.allegroimg.pl/original/01/51/77/62/57/5177625731
ten chrom z dołu i boku to na 100%, ale czy coś jeszcze? Np. czy chrom z kierunku i przy soczewce ktoś ruszał?

Opublikowano

Na pytania o lampach i o lakierach , klejąca do lamp pytajcie kolegę Gwerty. Zna się na rzeczy.

Opublikowano
  • Autor

ja bym raczej nie ruszał nic więcej oprócz chromu co leci wokoło tylko ponieważ lepiej to wygląda niż zamalowanie jeszcze chromu wokoło soczewki i kierunku oczywiście nie wpływa to na światło gdyż odbłyśnik znajduje się w soczewce oczywiście ;) Widziałem gdzieś na necie pomalowane także wokół soczewki i kierunek to jak dla mnie za bardzo ale to kwestia gustu ;)

mam dylemat czy malować to w macie czy połysk i co z DRL wstawiać czy nie w lampe jak to bedzie wyglądało w realu przy ciemnych lampach i czarnym aucie ??

Dodoam że jak już będzie to DRL to z kierunkiem od razu (w listwie po całości dołu)

wkład został już pomalowany sprejem do plastików mat czarny fajnie wyszło :banan:

teraz czekam jeszcze na drl na dniach ma być złożenie całość i sklejanie lamp od nowa.

Moje pytanie jaki klej zastosować ?

Opublikowano

mase poliuretanową uszczelniajaco-klejącą np wurtha

zadnego kleju do szyb

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego ;)

mod wykonany, na początku wydawało mi się to trochę taki wiejski tuning lecz po pomalowaniu środka i wstawienie listwy led flex z kierunkowskazami i podłączeniu tego wszystkiego wyszło elegancko i fajnie się prezentuje ;) mod uważam za udany !

Opublikowano

pochwal sie efektem ;)

Opublikowano

da radę zamontować te ledy bez rozklejania lamp

Opublikowano

Moje pytanie jaki klej zastosować ?

co do sklejenia lampy to polecam klej butylowy

o taki https://hidretrofit.pl/sklep/klej-butylowy/

jest jak oryginalny klej którym sklejona jest lampa.

Ja u siebie rozklejałem ostatnio bixy w B7 i właśnie tym skleiłem później i jest super jak oryginał no i lampę można ponownie rozkleić.

Polecam w 100%

Opublikowano

Kolega a4b6quattro ma świeżo założone lampy z czarnym środkiem i czarnym odbłyśnikiem wokół soczewki⤵⤵⤵b16c40eb3eb2.jpg

Opublikowano
  • Autor

bez rozklejania nie da się wstawić do środka listwy. a co do czarnego środka ja pomalowałem na początku tylko chrom z dołu i boków cały wkład jak się ją rozklei wychodzi cały chrom ze środka i go pomalowałem całego. Zamontowałem i doszedłem do wniosku że pomalowanie dodatkowo wokoło soczewki i kierunków był by złym pomysłem gdyż było by bardzo ciemno w środku i to brzydko wygląda moim zdaniem. A tak zostawiłem chrom przy soczewce i kierunkach i jest idealnie jak dla mnie. No ale to kwestia gustu. Na dniach zrobię filmik jak to się prezentuje i dział.

wyszło to tak:

Lampy są brudne i jeszcze rozklejone.

Planuje jeszcze polerkę kloszy i będzie cacy :banan:

Opublikowano

Wszystko fajnie ,ale jak zgaszone to kijowo wygląda,najlepiej jakby były bezbarwne ,a nie białe,nie rzucały by się tak w oczy

Opublikowano
  • Autor

fakt, masz trochę racji lecz nie ma bezbarwnych. Ale kwestia przyzwyczajenia. Na reale jest całkiem inaczej, filmik tego aż tak nie odzwierciedla dokładnie.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A napisze ktoś, jak zrobić, żeby te ledy elegancko przygasały przy kierunku ?

Opublikowano
  • Autor

jak przygasały ? gdy włączasz kierunkowskaz to z białego robi się na pomarańczowy i miga jak kierunek a gdy gasisz wraca do barwy białej