Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opadające drzwi , szum powietrza w środku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ogromny problem wydaje mi się iż drzwi u pasażera opadły powiewaz strasznie głośno jest w kabinie od strony pasażera. Czy ktoś miał podobny problem i jak temu zaradzić? Z tego co widzę to gumy są w porządku. Dzieje się to powyżej 130 km/h , zauważyłem również że gdy szyba jest zamknięta tam jest takie miejsce gdzie szyba nachodzi na gume i widać jak na tej gumie jest woda. Próbowałem ściskać i to nic nie daje , jedynie jadąc szybko dociskanie drzwi do góry daje rezultaty. Jak wyregulować drzwi , prosiłbym o jakieś zdjęcia , na dodatek jak zamknę samochód i docisnę drzwi pasażera to bez oporu można je wcisnać z ok cm może mniej po czym wracają do swojej pozycji wyjściowej, ewidentnie widać że z lekka musiały opaść bo trzeba mocniej trzasnąć żeby zamknąć je.

Opublikowano

ja do siebie kupilem zawias i mam spokoj

Opublikowano
  • Autor

Ale górny czy dolny chciałem podkręcić śruby ale mam śruby wyjechane jakby ktoś kiedyś tam majstrowal

Opublikowano

Dolny siada częściej

Opublikowano
  • Autor

a jak to sprawdzić ? A może zmiana śrub i dokręcenie by pomogło ?

A tak wgl to jak wyregulować drzwi którym zawiasem dolnym czy górnym ? Jak to wyglada na forum był temat ale zdjęcia stare także mógłby ktoś podesłać jak to zrobic albo wytłumaczyć :D

Edytowane przez mks1948

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nikt nic ? mam taki sam problem

Opublikowano

Zmieńcie zawias , tak jak kolega pisał wcześniej, cześciej siada dolny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

źle piszecie chłopakowi... to rygiel zamocowany na słupku B określa pozycje drzwi w momencie kiedy są zamknięte i to on właśnie wymaga regulacji w tym przypadku. Opadnięty zawias powoduje natomiast problemy z zamykaniem drzwi

Opublikowano

Rygla nie powinno się ruszać bo to nie rygiel się zużywa tylko zawiasy. Najlepiej kupić komplet zawiasów z anglika, bez trudu można kupić w dobrym stanie bo są mało używane, wtedy ustawić je porządnie i musi wystarczyć. Ryglem niby też się da ale drzwi dalej będą źle ustawione, zmieni się tylko tyle że będą się głębiej zamykać.

Opublikowano

Rygiel kolego przesuwa sie nie tylko w kierunku wnetrza auta ale tez gora-dol

Opublikowano

No tak, ale drzwi wtedy nadal zostają opadnięte przez co nadal może wiać i będą nierówne szczeliny. U mnie na wyrobionych zawiasach w pewnym momencie drzwi zaczęły szorować o błotnik. Przesuwanie rygla to naprawa doraźna bo zawiasy będą się wyrabiać dalej i ustawienie drzwi będzie coraz gorsze. Moim zdaniem najlepiej wymienić zawiasy i porządnie je przy tym nasmarować. Najlepiej to zrobić nawet jeśli zawiasów się nie wymienia.

Opublikowano

Zawias drzwi wplywa na ciezkie zamykanie, ocieranie o blotnik i pozycje drzwi kiedy są otwarte. Rygiel ustawia je w momencie kiedy są zakmniete. Zawias trzeba wymienic jezeli ma luz ale to nie on powoduje szumy w kabinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A różni się zawias lift od przed lifta?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W kwestiach montażowych nie. Różnica jest tylko w tym ograniczniku który lekko przyblokowuje drzwi podczas otwierania w pewnym momencie, ale jak otwiera się lift a jak przedlift to dokładnie Ci nie powiem.

Co do ramki drzwi, wymieniałem ją teraz u siebie, i generalnie trzyma się na 4 Torxach po bokach drzwi. Po poluzowaniu można regulować góra dół bo otwory są podłużne. Ale tak jak mówiłem wcześniej ja polecam najpierw ogarnąć zawiasy jak trzeba a potem ruszać ramkę i rygiel.

Opublikowano

Ja z kolei mam opadnięte drzwi od strony kierowcy. Opadnięte są o ok. 1cm i ciężko się zamykają. Mam luz na zawiasie ale nie jestem w stanie określić na którym. Czy da się to wyregulować czy trzeba wymieniąc zawiasy?? Jaki koszt zawiasów jest??

Opublikowano

Można trochę podregulować ale problem powraca, wiem po sobie. Może z rok albo dłużej było dobrze ale teraz znowu drzwi wiszą i ciężko się domykają. Zużywa się głównie dolny zawias, ten bardziej skomplikowany. Kup komplet zawiasów z angola, za 5 dyszek dostaniesz.

Ja kupiłem od kolegi z forum z anglika o małym przebiegu. Napisz w dziale kupię.