Rafał friso Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam, mam B6 BDV i duży problem mianowicie przedwczoraj zapalił się check przy gwałtownym przyspieszeniu. Rano odpalam samochód obroty spadły mocno poniżej normy i się ustabilizowały chcę odjechać a tu strzał w wydech obroty na 600... bez dodawania gazu wydaje się że wszystko ok ale po dodaniu tragedia nie chce się wkręcać , obroty spadają tak że prawie gaśnie... biegnę do mechanika a ten twierdzi że wilgoci złapał bo padało kazał rozgrzać i wydawało się że miał troszeczkę racji bo po rozgrzaniu wszystko gra. I teraz moje pytanie co może być przyczyną ? Słyszałem że przestawił się na rozrządzie, świece, kable albo przepływomierz ?? Co Panowie obstawiacie? Niestety podpiąć będę mógł dopiero po niedzieli
mortek1986 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 kable swiece cewka, miałem podobmnie choc troch mniejsze obiawy, podczas jazdy po dodabiu gazu stzrelał w kol i wydech, rano jak wigoc w powietrzu ciezko odpalał, wymieniłem cewke było super choco raz na jakis czas strzelił, potek kable i wszytsko gra auto nabrało mocy
Rekomendowane odpowiedzi