Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Mokry dywanik za kierowcą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miałem problem mokrego nadszybia od strony kierowcy.Szukałem wszędzie byłem sprawdzić czy szyba się czasem nie odkleiła wszystko ok i co się okazało sam bym do tego nie doszedł woda dostawała się przez antenę z tyłu mojego kombi i po tapicerce leciała do przodu sklejono mi antenę na kleju do szyb i wszystko ok od tej pory susza jak miło teraz siąść na suche siedzenie .Pozdrawiam

Opublikowano

:wallbash: Kurde mam problem chodzi konkretnie o to iż po każdym umyciu auta mam mokry dywanik za fotelem pasażera :( . Wie ktoś czym może być to spowodowane ?

Jeżeli tylko po myciu i tylko dywanik to prawdopodobnie masz problem z uszczelką drzwi/szyby ew. sprawne uszczelki lecz opuszczone drzwi na zawiasach. Tyle że w takim przypadku powinna być mokra również tylna kanapa (jest?)

Lecz jeżeli woda pojawia się nie tylko na dywaniku a głębiej w podłodze (tam naprawdę jest dużo gąbki) i moczy nam dywaniki od dołu no to już poważniejszy problem, ponieważ przyczyn może być bardzo dużo a i problem większy bo "idzie" tamtędy wiązka kabli do np. ABSu poza tym taka zalegająca woda kiedyś zacznie nam przynosić niemiły zapach.

Przede wszystkim musisz przeanalizować prace które ostatnio przeprowadzałeś w swojej "4" (np. montaż CB, prace przy ECU, czy nawet wymiana szyby.) i posprawdzać czy wszystko wróciło na swoje miejsce (uszczelki,zaślepki,śrubki itp.)

U mnie na przykład powodem była uszczelka w grodzi przez którą wychodzi z kabiny linka do otwierania klapy komory silnika - kto by pomyślał - a jednak :blink:

Dla pocieszenia :wink4: dodam że, u mnie skończyło się demontażem siedzenia kierowcy, tylnej kanapy, i wszystkich plastyków które pozwoliły mi na odchylenie podłogi i usunięcie całej wody a było jej zaskakująco duuuuuuuuużo na pewno kilka litrów. Później tylko dmuchawa do środka na kilka godzin poskręcanie wszystkiego i słowo UFFF na koniec.

Najciekawsze jest to że w naszych A4 przyczyna zbierającej się wody na dywanikach znajduje się zazwyczaj dużo dalej niż miejsce w którym tą wodę odkrywamy. Więc życzę powodzenia w szukaniu

P.S. Oczywiście podziel się wiadomościami dla potomnych jak już znajdziesz przyczynę u siebie.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

właśnie skończyłem przerabiać problem mokrego dywanika za fotelem kierowcy-powód brak uszczelki w grodzi przez która wych. linka otwierania klapy.w ASO czekałbym do poniedziałku na sprowadzenie -koszt niecałe 4pln za szt. ale wpadłem na doraźny sposób i skuteczny -idealnie pasuje korek od "szklanego baniaka na wino domowe-tzw. gąsiora :cool1:" o rozmiarze 23-26mm wystarczy go wzdłuż przeciąć włożyć pancerz od linki i wsadzić w miejsce oryginalnej uszczelki :rolleyes: na pancerz deczko silikonu lub kleju do akwarium i gotowe-może się komuś przyda :hi:mi doraźnie pomogło czekam właś :gwizdanie:nie na oryginał