kula2208 Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 Witam. od pewnego czasu mam tygodniowe przerwy w jeżdzeniu autkiem i po tym tygodniu mam problem z odpaleniem auta. całkowicie sie rozladowuje. dzieje sie tak na 2 aku mianowicie 55Ah i 45Ah. mierzyłem pobór prądu na postoju i okazało sie że przy wyłączonym alarmie pobiero ok 0,4A a przy włączonym alarmie 0,8A. Czy to jest normalny pobór czy coś jest nie tak?? prosze o pomoc!!
august Opublikowano 29 Listopada 2008 Opublikowano 29 Listopada 2008 To jest zdecydowanie nie tak. U mnie pobiera 20mA (0,02 A). Tyle pobiera sam immo + wyłączone ori radio (podtrzymuje stacje), nic więcej nie mam co byłoby włączone gdy wyjęty jest kluczyk. 0,4A to zdecydowanie za dużo, a 0,8 ?!?! Coś jest nie tak - albo z instalacją, albo z pomiarem. Może 0,04 A? (to byłoby ok). Odłącz radio i sprawdź bez niego. PS. Jak dokonujesz pomiaru?
kula2208 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2008 własnie 0,4A a pomiaru dokonuje poprzez włączenie miernika pomiędzy klemę a + aku. ostatnio zauważyłem też że radio nie wyłancza sie samo po wyciągnieciu kluczyka. (radio ori kiedys włanczało sie po przekreceniu kluczykiem i wyłanczało po wyciągnięciu ) od pewnego czasu już nie chce sie wyłączyć. może to ma z tym związek? bede musiał odłaczyć bezpiecznik i sprawdzić, może to to, ale to już nie dzisiaj.[br]Dopisany: 29 Listopad 2008, 14:59_________________________________________________Witam ponownie. wczoraj robiłem znowu pomiary i okazalo sie ze przy wyłączonym alarmie pobór jest ok 0.04A czyli w miarę dobre (chyba?!) a po włączeniu alarmu jest 0.4A. tzn że chyba cos jest nie tak z alarmem. co może być przyczyną tak dużego poboru prądu??
Rekomendowane odpowiedzi