kylo1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam, sprawa co prawda nie dotyczy A4 tylko Passata mojej żonki. Silnik 1.6 AHL. Z reguły po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów traci moc i podczs przyspieszania dławi - szarpie. Po zgaszeniu i odpaleniu jeszcze raz problem jakby na chwile znikał. Jezeli natomiat zgasi sie go na chwile ( jakieś 20 min ) musi długo pokrecic zeby odpalil i jest słaby i nie wkreca się prawidłowo w obroty. Nie wiem gdzie szukać już.... Wymieniłem: - cewka - używana oryginalna - przepustnica kpl. - świece NGK Nie wiem gdzie dalej szukać. Bardzo proszę o pomoc.
nike166 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Sprawdzilbym czujnik temperatury cieczy , przeplywke i ew. Lambde
kylo1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wpisywało bląd: 513 - Czujnik prędkości obrotowej silnika - G 28 brak sygnału - BŁĄD SPORADYCZNY Po przegrzebaniu internetu wszysto wskazywało na czujnik obrotów wału. Wymieniłem ten czujnik na inny z poprzedniego silnika. Jak narazie problem znikł. Do tego wymieniłem jeszcze przewody wysokiego napiecia.
Rekomendowane odpowiedzi