Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Centralny zamek nie otwiera i nie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z centralnym zamkiem, raz otwiera wszystkie zamki a raz nie. Otworzyłem bagażnik, wyjąłem pompę na zewnątrz i przekręcałem kluczykiem żeby raz zamknąć a raz otworzyć i obserwowałem pompkę. Za każdym razem było słychać w pompce takie "cyknięcie" lecz nic dalej się nie działo, dopiero jak puknąłem w pompkę to dopiero zaskoczyła i zaczęła otwierać i zamykać wszystkie zamki za każdym razem jak przekręciłem kluczyk w drzwiach. (Dodam iż jak nie działają mi zamki to również nie działa podświetlenie w kabinie.)Czasami jak ponownie nie zadziałała wystarczyło tylko puknąć i było dobrze, teraz jednak nawet pukanie w pompkę nic nie daje.. ma ktoś jakiś pomysł co z tym można zrobić ?

Nie wiem czy to ma coś wspólnego z pompką ale dziś czyściłem stacyjkę WD40 bo się ciut zacinała :kox: to zaczęła mi świecić lampka w kabinie więc sobie pomyślałem a przekręcę kluczykiem w drzwiach i zobaczymy czy działa i o dziwo zadziałało do czasu, bo teraz znowu nie działa :facepalm:

ps.przeszukałem sporo tematów i nie znalazłem żadnej odpowiedzi na mój problem :facepalm: