Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc przy el. szybach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam a4 b5 z 95r i szyby mam na korbe. Wiem że temat był już walkowany ale nie mogę znalesc odpowiedniej wypowiedzi która mnie interesuje. Chodzi głównie o to że kupiłem pełne drzwi z całym osprzętem itp i itd z audicy z 97r i wiazki które wychodzą z drzwi pasują tylko 3 a jest ich ogolnie 5. Poza tym i tak nic nie działa po podpiecu. Ani lusterka ani szyby działa tylko głośnik. Pomoże mi to ktoś ogarnąć żeby to chodziło jak powinno?

Edytowane przez Bzykuslu
Opublikowano

Zrób zdjęcia wtyczek, co pasuje, co nie pasuje. Oprócz wiązek w drzwiach od elektrycznych szyb potrzebujesz wiązkę która jest w nogach kierowcy i idzie do drzwi pasażera oraz tylnych drzwi.

Opublikowano (edytowane)

Zdj nie mogę wrzucić bo wyskakuje blad a wtyczka zostaje mi niebieska od strony kierowcy A czerwona od strony pasazera. W puszce miejsca brak

I co nikt nie montowal szyb i nie miał takiego problemu jak ja? Czy nie chce się nikomu opisać jak to zrobić.

Edytowane przez Bzykuslu
Opublikowano

napisz dokładnie o co ci chodzi albo porób jakieś zdjęcia

Opublikowano

Napisalem juz wyzej. Kupiłem kompletne drzwi z elektrycznymi szybami z wiazkami przelacznikami itp. Z polifta a ja mam przed lifta i szyby mam na korbe. Chodzi o to ze chce je zamontować ale problem w tym że niemam instalacji w budzie do elektryki. Jak to przerobić wszystko żeby to miało ręce i nogi i działało

Zostaje mi niebieska kostka od str kierowcy i czerwona od strony pasazera. Obydwie kostki idą z elektrycznych szyb. Jak to ogarnąć żeby wszystko działało

I co nadal nikt nie miał takiej sytuacji jak ja? Widzę że najlepiej udać się do elektryka bo tutaj się niczego nie dowiem

Opublikowano

Zerkne pozniej w autodacie czy schematow nie ma czasem do elektryki

Opublikowano

Spoko. Byłbym wdzieczny