Jarosław Muzyka Opublikowano 10 Czerwca 2016 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Witam. Mam problem z nowo zakupionym Audi A4 B5 1.8. Od pewnego czasu miałem problem z otwieraniem z pilota - raz otwierały się drzwi bez problemu, a raz kierunki się zaświeciły ale zamki nie zostały otworzone. Później zaczęły się problemy z odpalaniem, a wszystko przez immobilizer. Dopóki kontrolka się świeciła lub migała - auto zapalało na sekunde i gasło. Często musiałem zamknąć auto pilotem, otworzyć ponownie, i wtedy po X razach od włożenia kluczyka kontrolka gasła i można było odpalić. Wtedy pojawił się problem ze światłami. Jak włączam światła mijania to świecą mi się pozycyjne, nie działają wtedy wycieraczki, kierunkowskazy, klimatyzacja się wyłącza. Światła drogowe nie działają (po naciśnięciu do przodu) ale przy przyciągnięciu do siebie - działają. Zawsze rozwiązywałem to w następujący sposób... Jak światła i reszta nie działa to wyjmuje bezpiecznik numer 23 (Światło pozycyjne lewe (przód i tyłł (gdzieś o tym wyczytałem), zamykam drzwi, zamykam auto z pilota, otwieram ponownie i najczęsciej po odpaleniu wszystko działało więc wkładałem bezpiecznik na swoje miejsce i ruszałem. Dzisiaj jednak przydarzyło się coś innego. Tradycyjny schemat, wyjmuje bezpiecznik, zamykam auto i już nie mogę go otworzyć z pilota. Zaczynają migać awaryjne, auto nie odpali, musze ręcznie otwierać drzwi. Męczyłem się różnymi sposobami ale nic nie pomagało. Poczekałem 15 minut z odłączonym akumulatorem, podłączyłem go znowu, odpaliłem i światła znów nie działały. Do domu wróciłem bez świateł. Auto cały czas ma ten problem ze światłami,nie mogę go rozwiązać, podejrzewam, że wymagana będzie kosztowna wizyta u elektryka samochodowego ale na chwile obecną nie mam pieniędzy, więc staram sie rozwiązać problem sam. Nie wykluczam takiej wizyty za miesiąc ale auto będzie musiało tyle stać bez ruchu, więc chętnie spróbuje coś sam naprawić. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam. Problem z immobilizerem załatwiony. Elektryk samochodowy doczepił emulator, który wyłącza całe immo i auto odpala od razu, żadna kontrolka od immo się nie świeci. Problem ze światłami w 99% rozwiązany. Mówił, że kostka była tylko wsadzona - a nie wpięta do końca. Przez długi czas był spokój ze wszystkim poza licznikiem. Tak jak wcześniej, raz działał, raz nie. Zrobię to za jakiś czas bo teraz problem jest z kluczykiem. Bateria od pilota musi być bardzo słaba - muszę ją wymienić i dać komuś do zakodowania pilot. Problem jest taki, że auta nie mogę otworzyć normalnie kluczykiem bo migają cały czas awaryjne. Próbowałem zapasowymi - ten sam problem. Dziwna sytuacja bo od strony kierowcy po otworzeniu drzwi reszta się automatycznie nie otwiera ale jak już otworzę po stronie pasażera z przodu - od razu się wszystkie otwierają. Przede mną jeszcze trochę nerwów i włożonych pieniędzy. Piszę wszystko tutaj bo wiem, że nie tylko ja mam takie problemy - a nóż ktoś znajdzie ten temat i będzie wiedział co dalej robić
Rekomendowane odpowiedzi